Ispovest majke Dražena Petrovića: Politika je razdvojila mog sina i Divca, sportisti su jedna porodica, verujem da bi rešili sukob!

Autor:

Sport

09.05.2020

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biserka Petrović, majka Dražena Petrovića govorila je o odnosu između svog pokojnog sina i Vlada Divca... Dvojica vrhunskih košarkaša bili su nerazdvojni pre odlaska u NBA. Politika je razdvojila prijatelje koji nikada nisu izgladili spor.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen/
Vlade Divac i Dražen Petrović

- Ja sam Dražena za to pitala, ali on nije puno pričao. Rekao je samo: "Pusti to za druga vremena.” On nije želeo da raspravlja o tome, ali očito se dogodio jedan mali razmak i sigurno bi oni to rešili da Dražen nije tragično završio. Nisam mnogo u to ulazila, jer sportisti sami između sebe rešavaju te stvari. Oni sve to na lep način reše, a mi se mučimo - rekla je Biserka Petrović u emotivnoj isppovesti u u emisiji "Majke šampioni" za TV Arena.

RepublikaFoto: youtube.com/M@U
Biserka Petrović

Ona se prisetila i susreta sa Divcem na oproštaju Zdovca u Ljubljani.

- Kada je Jure Zdovc pravio oproštaj u Ljubljani, suprug i ja smo bili pozvani i otišli smo. Sa druge strane dvorane prema nama dolazi Divac. On je mog supruga i mene toliko zagrlio, ali nije mogao ni reč da progovori. Evo i sada se ježim. Toliko je u njegovoj duši bilo osećaja da je to mene za sva vremena kupilo. Zato, može neko da priča svašta, ali Divac je čovek koji je preduzeo da se taj film "Jednom braća”. Priča je lepa, velika i sav novac od tog filma, dat je u Draženov fond, mada Dražen nikada nije ni razmišljao o novcu. Ali hoću da kažem kakav je to gest bio. To su sportisti koji razumeju svoj jezik, i oni nose nešto posebno u sebi što mi ne možemo nekada razumeti. Mi smo nekako na drugoj strani. Sportisti razmišljaju svojom glavom i na svoj način. To je jedna porodica - istakla je majka Dražena Petrovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading