Mijailović razjasnio stvari oko Trinkijerija!

Autor: informer.rs

Sport

08.05.2020

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

KK Partizan je u iščekivanju odluke o nastavku ili prekidu ABA lige i Evrokupa, a sve će biti poznato 24. maja, a povremeno provejava i priča o odlasku Anree Trinkijerija iz Humske...

RepublikaFoto: ST/Vladimir Lukić
Ostoja Mijailović

Predsednik crno-belih Ostoja Mijailović je u razgovoru za "Informer" istakao da se svi u klubu nadaju da će sezona biti nastavljena i da će se postići željeni rezultati.

– Jedva čekamo da se nastavi sezona. Naravno, preduslov je da se steknu uslovi za to. Ovo može da bude možda i najuspešnija sezona u klupskoj istoriji posle 1991/1992, kad je Partizan bio prvak Evrope- rekao je Mijailović za "Informer".

Navijače Partizana je zabrinula izjava trenera Andree Trinkijerija, koji je rekao za medije u Italiji da nije siguran da će ostati na klupi crno-belih. Mijailović je naglasio da je situacija pod kontrolom.

- Nije moj nivo da komentarišem tuđe intervjue. Ja znam ko je trener Partizana i sa Trinkijerijem imam direktnu komunikaciju, trenutno putem telefona. On je u ovom trenutku trener Partizana, a ima ugovor i za narednu sezonu. I igrači i trener imaju pravo da traže da napuste klub, ali u tom slučaju moraju da plate nadoknadu za svoj odlazak. Trener može da otkupi svoj ugovor i tako pređe u drugi klub. Međutim, kako sad stoje stvari, Trinkijeri se ponaša kao trener Partizana. Pravimo planove za sledeću sezonu. Ako bude nekih promena, javnost će biti obaveštena- rekao je Mijailović.

Ukoliko se sezona prekine, ključno je pitanje ko će iz ABA u Evroligu. Mijailović nema konkretne informacije.

RepublikaFoto: Starsport
Andrea Trinkijeri

- Iskreno da vam kažem, mislim da u ovom trenutku niko ne zna šta će biti. Svi čekamo odluku Evrolige. Verovatno će i ABA slediti tu odluku, mada to ne bi trebalo porediti, jer je u ABA ligi regularni deo skoro završen, a u Evroligi ima još da se igra. Šta je pravedno, šta nije… Svako iz svog ugla gleda šta je najbolje za njega- kaže prvi čovek crno-belih.

On je za kraj napomenuo da su igrači koji su u Beogradu testirani na koronavirus i da su zdravi, i da se pravi plan za povratak stranaca.

- Igrači koji su ovde testirani su svi su zdravi. Pravi se plan za povratak igrača koji nisu u zemlji, prilagodićemo se situaciji u kojoj se nalazimo. Neće biti lako da se sve ovo izvede, ali treba da nađemo rešenje da igrače vratimo na nivo na kom su bili kada je sezona prekinuta. Verujem da će stručni štab i medicinski tim to uspet- dodao je Ostoja Mijailović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading