A moglo je sve biti drugačije: Evo koji je NBA tim umalo "zagrizao" za Nikolu Jokića

Autor:

Sport

07.05.2020

19:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je Nikola Jokić odlučio 2014. godine da izađe na NBA draft malo ko je znao o kakvom se igraču zapravo radi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Memfis Grizlisi su imali njegov talenat na umu, a kako su propustili da ga izaberu ispričao je za "Athletics" Džon Holindžer nekadašnji predsednik košarkaških operacija u Grizlisima.

 - Mogli smo da izaberemo Nikolu i ostavimo ga u Evropi na godinu ili dve, ali je taj draft 2014. godine bio pun talenata i biranje Jokića kako bismo ga ostavili van tima je bila velika kocka u to vreme. To bi u mnogo čemu uticalo na naš tim, a i u to vreme smo imali Marka Gasola na vrhuncu karijere i trebalo je imati hrabrosti da se trejduje Mark Gasol kako bi se gradio tim oko Nikole Jokića, ali bi tandem Jokić-Konli stvarno bio sjajan i još ako pogledamo šta bismo mogli da dobijemo u trejdu za Gasola - počeo je priču Džon Holindžer.

Nastavio je Holindžer da objašnjava situaciju i ispričao kako je izgledala njihova lista želja i kako se na njoj Nikola kotirao.

 - Imali smo listu igrača iz NCAA i igrače iz inostranstva i na toj drugoj listi je Nikola Jokić bio broj 1. Pored njegovog imena je bilo mnogo upitnika – da li može ikoga da čuva ili će ga ubijati iz pik end rola? Da li stvarno može da pogodi šut i da li može da bude oružje iz pik end popa? Da li je spreman za NBA? Da li voli košarku? Ljudi blisku Nikoli su nam rekli da on od malena jaše konje i da to mnogo voli, a on baš i nije izgledao kao košarkaš. Gledao sam ga u Srbiji u ABA ligi, nije baš imao neke procente, ali je bio nestvarno talentovan. Ipak, Džarnel Stouks je bio ispred njega na našoj listi želja.

Kako bi izgledao tim sa Nikolom i još nekim mladim igračima koje bi Memfis birao?

 - Da se vratimo na priču, da smo trejdovali Gasola i uzeli Jokića, a Konli zbog povrede odigra samo 12 utakmica u sezoni 2017/18 mi bismo u najboljem slučaju bili u sredini lutrije i ispustili bismo Džerena Džeksona, ali onda bismo dobiil Šej Gildžes Aleksandera, koga smo stvarno hteli, kunem se. Jokićeve najbolje partije došle su u sezoni 2018/19, a i Memfis bi tada teško ušao u plej of jer su osmoplasirani Klipersi imali 48 pobeda, iako bismo imali Jokića i Konlija plus ono što smo dobili za Gasola. Ipak, Konli je potom bio trejdovan kako bi se otvorio prostor za Dža Morenta i mislim da bi trio Jokić-Aleksander-Morent bio dosta dobar i oko njih bismo gradili tim. O ovim stvarima konstantno razmišljam u poslednje vreme - ispričao je Holindžer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading