Haris je ranije izašao sa treninga a onda su se čuli pucnji: Ni 20 godina kasnije ne zna se ko je ubio košarkaša Partizana

Autor: Kurir/Republika

Sport

06.05.2020

19:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bolna ispovest Radmile Brkić majke Harisa Brkića, koji je 12. decembra 2000. godine upucan hitcima iz pištolja na parkingu ispred dvorane Aleksandar Nikolić, nakon što je razgovarao sa novinarom Ivanom Bogunovićem i uz dozvolu trenera ranije napustio trening košarkaša Partizana koji su se spremali za odlazak na meč sa Efesom, oživela je sećanje na asa upamćenog po karakterističnom prodoru.

RepublikaFoto: youtube.com/krkipfc
Haris Brkić

Haris je preminuo tri dana kasnije, a ubica, kao ni motiv ni danas nisu poznati.

Haris Brkić je rođen 24. jula 1974. u Sarajevu, prve košarkaške korake napravio je u Bosni, sa deset godina, a u Partizan je došao 1992. Nakon pozajmice čačanskom Borcu, od sezone 1993/1994 nastupao je za prvi tim crno-belih, Narednih sezona sa velikim uspehom igrao je za ekipu iz Humske, sa kojom je osvojio tri titule prvaka države i tri nacionalna Kupa. U sezoni 1997/1998, sa crno-belima je igrao na završnom turniru Evrolige u Barseloni.

Sa mladom reprezentacijom SR Jugoslavije osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Turskoj 1996. godine, a bio je i povremeni član seniorskog državnog tima.

U sezoni 1999/2000 igrao je u podgoričkoj Budućnosti, sa kojom je osvojio još jednu titulu prvaka Jugoslavije. Krajem 2000. godine, ponovo se vratio u Partizan, za koji je odigrao tri meča po povratku, pre nego što je ubijen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading