Potresna ispovest Harisove majke koja je rastužila Srbiju: Neka me taj nazove i samo kaže zašto?

Autor:

Sport

05.05.2020

23:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

U potresnoj ispovesti u drugoj epizodi serijala „Majke šampioni” na televiziji Arena sport, Radmila Brkić, majka pokojnog košarkaša Harisa, govorila je o tragičnoj sudbini svog jedinca i nekadašnjeg košarkašaPArtizana Harisa Brkićakoji je pre 20 godina ubijen u Beogradu.

youtube.com/Grobarius 12
Haris Brkić

Ona se još jednom prisetila tog dana kada je njen sin pod i dalje nerzjašnjenim okolnostima ubijen ispred tadašnje dvorane "Pionir" u trenutku kada je dolazio na trening crno-belih pod trenerskom palicom Darka Rusa.

- Moj suprug je prebacio kanal. On se oduzeo. Ja znam da sam klonula, da sam samo sela na parket. To je bio... To je bio... Ne mogu da opišem to. Ne mogu da verujem. Ne mogu da povežem ni sam čim. Ni sa kakvim... Ne znam. Ne mogu da ga povežem sa tim da bi on mogao da bude povređen, a ne ubijen - rekla je Radmila Brkić.

- Kada se sve to desilo diglo se sve da se otkrije ko je ubica. Prvih pola godine smo bili u kontaktu sa policijom, niko ništa... Dolazili su ovde, postavljali su pitanja: „Da li je ovo? Da li je ono? Da li mi znamo nešto?“ Ne znamo. Evo sada što pričam vama to smo i njima pričali. Jedino što su nama rekli je da nemaju motiva. To je bilo sve što smo mi saznali od njih. To je trajalo ni nepunih godinu dana i od tada ništa. Niko više se ni obratio nije, a da vam kažem, ja da idem da pitam šta rade i dokle su stigli, malo mi je to i neumesno jer treba svako svoj posao da radi. Bilo bi normalno da idem tamo da tražim, ali ja nisam sposobna za to.

A onda jedno veliko priznanje.

- Ja sam sto puta kazala da bih ja volela da me nazove taj, neka me sretne da mi kaže samo zašto. Meni njegova kazna više uopšte nije bitna. Ja nemam njega. Da li će on robijati, da li će on biti osuđen, meni to više ništa ne znači. Samo da mi kaže zašto je to uradio. Koja je to grečka njegova bila, šta je on to toliko skrivio da on puca u njega? Samo zašto je to uradio. Ništa drugo. Ja nikome neću da kažem, ni policiji. Ma da me je nazvao...- istakla je majka ubijenog košarkaša.

Komentari (0)

Loading