Šokantna vest koja je potresla celu bivšu Jugu: Bodiroga i Dražen su zaista braća!

Autor: Republika

Sport

02.05.2020

23:10

Decenijama unazad spekuliše se o eventualnoj rodbinskoj vezi legendardnog hrvatskog košarkaša Dražena Petrovića i srpskog virtuoza u igri pod obručima Dejana Bodiroge. Ipak, ova priča ima i onu realnu stranu, potkrepljenu jasnim činjenicama.

youtube.com/ krkipfc
Dejan Bodiroga

Naime, Jovan Petrović, deda Aleksandra i Dražena Petrovića, i Gospava Petrović, baka Dejana i Željka Bodiroge, bili rođeni brat i sestra! Jovanov sin istog imena otišao je kao službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Jugoslavije u Šibenik gde je postao Jole, sreo Biserku i oženio se njome.

U braku su rođeni Aca i Dražen, i otuda njihova veza sa Hrvatskom. Gospava Petrović je po udaji postala Gospava Bodiroga, a njen sin Vaso, jedno od njene sedmoro dece, bio je otac Željka i Dejana Bodiroge, prenosi "Kurir".

Priču je sportskom novinaru i publicisti Vladimiru Stankoviću potvrdio Dejan Bodiroga koji je ispričao da je kao kadetski reprezentativac na nekim pripremamam u Zagrebu upoznao Dražena Petrovića, dok je ovaj igrao u Ciboni, ali tada nije znao da su rođaci.

Život je hteo da iz rodne Hercegovine Jovan Petrović krene ka Šibeniku u Hrvatskoj, a Gospava Petrović ka Srbiji, odnosno Vojvodini, još preciznije Banatu. Dejan Bodiroga je kasnije od roditelja čuo priču o srodstvu sa Petrovićima, ali nisu imali kontakte.

Petrović je nažalost nastradao u saobraćnoj nesreći 1993. godine, međutim, sećanje na ovog košarkaškog majstora i dan danas ne bledi. Sa druge strane Dejan Bodiroga je obeležio zlatnu eru naše košarke devedesetih godina, a kao predvodnik "orlova" sa početka novog milenijuma doneo je Srbiji jedno evropsko i jedno svetsko zlato.

Komentari (1)

Loading
Paun

03.05.2020 15:14

Majka pok.Drazena u svojoj bolesnoj zelji da udje u poznato drustvo preko slave svojih sinova,a uz poznatu indolenciju oca Srbina ,kojem nacionalna pripadnost nista ne znaci prevela ih je na hrvatsvo.To ti je nase srpstvo