Sin legende Zvezde na radaru Golden Stejta!

Autor:

Sport

02.05.2020

08:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon razočaravajuće i povredama obeležene sezone, Golden Stejt Voriorsi su se posle prekida šampionata našli na poslednjem mestu Zapadne konferencije. Ukoliko se i kada se ona nastavi, "ratnici" će vrlo verovatno i ostati tamo, što bi im garantovalo jedno od prvih pet pikova na ovogodišnjem draftu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Duel braće Kari: Detalj sa utakmice Golden Stejt - Portland

A, kada se već našao u takvoj poziciji posle punih osam godina, Golden Stejt će imati priliku da se dokopa Denija Avdije, sina Zufera Avdije, legende Crvene zvezde.

Štaviše, NBC Sport je otkrio da je klub zainteresovan za izraelskog košarkaša i da je tokom ove sezone slao skaute kako bi se uverio u kvalitete 19-godišnjeg igrača, koji se našao na petom mestu najtalentovanijih košarkaša u svetu po izboru ESPN-a.

Ukoliko "ratnici" draftuju Avdiju, bio bi drugi izraelski košarkaš u timu Golden Stejta u poslednje tri godine, s obzirom da je Omri Kaspi odigrao 53 utakmice u sezoni 2017/18. 
RepublikaFoto: Starsport
Deni Avdija

Ujedno, Avdija je postao tek šesti košarkaš svoje zemlje koji se našao na NBA draftu i očekuje se da bude drugi, posle pomenutog Kaspija, koji će biti izabran u prvoj rundi.

Mladi Avdija je pažnju na sebe skrenuo na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina, kada je sa Izraelom osvojio zlatnu medalju, savladavši Španiju u finalu, gde je košarkaš Makabija ubacio 23 poena.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Deni Avdija

U Evroligi je ove sezone prosečno igrao 14 minuta sa učinkom od četiri poena i 2,6 skokova. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading