Stiv Ker o Džordanovom udarcu u lice: To je bio Majklov test za mene, više mi je verovao posle toga!

Autor:

Sport

27.04.2020

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stiv Ker, nekadašnji košarkaš Čikago Bulsa i sadašnji trener Golden Stejt Voriorsa, kaže da je to što ga je Majkl Džordan udario u lice zapravo pomoglo njihovom odnosu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stiv Ker

Incident se dogodio na pripremama za sezonu 1995/1996.

- Osećam da sam tada prošao test - kaže bivši plejmejker i dodaje da je zaradio Džordanovo poverenje jer nije uzmakao tokom koškanja.

- Definitivno je pomoglo našem odnosu, što verovatno zvuči čudno. Ne bih to preporučio nikome da radi kod kuće. Mene je tada Majkl definitivno testirao i ja sam odgovorio, više mi je verovao posle toga - istakao je petostruki NBA šampion kao igrač i trostruki kao trener.

Majkl Džordan

U knjizi Fila Džeksona navodi se Džordanov citat posle te tuče sa Kerom: “To me je nateralo da sagledam sebe i da kažem: 'Znaš šta? Ponašaš se kao idiot u celom ovom procesu“.


- Ta tuča mora da se sagleda u kontekstu intenzivnog nadmetanja. Ranije su treninzi bili intenzivniji nego sada, sada smo pametniji u vezi sa čuvanjem igrača, fokusirani smo na odmor i oporavak. Ali tada su treninzi bili veliki deo Bulsa i Majkl je postavljao standarde za našu igru – u svakom timu u kojem sam igrao bilo je tuča na treningu, tada to nije posmatrano kao naročito velika stvar - zaključio je Stiv Ker.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading