Uzbuna u Partizanu: Trinkijeri napušta Partizan?

Autor: Novosti/Republika

Sport

24.04.2020

07:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osim brojnih nepoznanica koje su bile deo rasprave na "onlajn" sastanku predstavnika klubova ABA lige, govorilo se o još jednoj prepreci koja bi mogla da stane na put nameri da se takmičarska sezona privede kraju - ugovorima igrača i trenera.

RepublikaFoto: Starsport
Andrea Trinkijeri

Vlasnik agencije "Beobasket" i neformalno prvi čovek Mege Miodrag Ražnatović, rekao je da bi trebalo imati u vidu da veliki broj igrača već ima potpisane ugovore sa novim klubovima.

Neki od njih su i prvotimci Crvene zvezde i Partizana, kojima sa završetkom ove sezone ističu ugovori. U praksi, to znači da su od 1. jula igrači drugih klubova koji svakako neće dozvoliti da takmičenje završe u dotadašnjim timovima.

Po tom pitanju se tokom sastanka oglasio predsednik Partizana Ostoja Mijailović, koji je izneo da trener crno-belih Andrea Trinkijeri u ugovoru ima izlaznu klauzulu od 20. juna. Iako je potpisao trogodišnji ugovor koji obuhvata i narednu sezonu, italijanski stručnjak ima mogućnost da od tog datuma raskine saradnju i preuzme drugi klub. Nedavno se dovodio u vezu sa Panatinaikosom po odlasku Rika Pitina iz Atine.

Miodrag Ražnatović je napomenuo da su i brojni igrači evropskih klubova već stavili potpis na ugovore sa drugim timovima, o čemu bi Evroliga morala i te kako da vodi računa u planu da takmičarsku sezonu završi do kraja jula. Igrače nije moguće pravno obavezati da nastupaju za trenutne klubove po isteku ugovora, tako da je to još jedna objektivna poteškoća u nastojanjima pojedinih liga da uprkos virusnoj pandemiji privedu kraju takmičarsku sezonu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading