Šta to uradi korona? Šest nemačkih košarkaških klubova dobrovoljno izlazi iz Bundeslige!

Autor:

Sport

21.04.2020

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šest timova nemačke Bundeslige priprema se da od narene sezone igra u drugom, možda i trećem rangu takmičenja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
I Bajern će osetiti posledice

Radi mera predostrožnosti na potez da zatraži licencu za igranjem u drugoj ligi košarkaškog prvenstva Nemačke odlučilo se pet klubova, dok je jedan čak i zatražio licencu za treću ligu.

To je preneo nemački novinar Dejvid Hajn, koji je istakao da je do ovakve situacije došlo zbog pandemije koronavirusa i finansijske neizvesnosti.

Većina nemačkih klubova je igračima predložila smanjenje plata dok traje vanredno stanje, a najzanimljivija situacija došla je iz Brose Bamberga, gde se cela ekipa – izuzev kapitena – dogovorila za 50 odsto manja primanja.

Generalni menadžer Bajerna Marko Pešić prethodno je izjavio da bavarski gigant planira da izgubi preko milion evra samo od prodaje ulaznica, kao i da su igračima plate smanjene za 30 odsto.

Nemačko prvenstvo je trenutno suspendovano, barem do 30. aprila, a uskoro se očekuje sastanak klubova na kojem će se odlučiti o daljim koracima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading