Zvezda u problemu: Braun može da bira, evropski velikani "zaljubljeni" u Amerikanca!

Autor:

Sport

20.04.2020

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lorenzo Braun bi mogao da bude prvi koji će definitivno da napusti Mali Kalemegdan po zvaničnom okončanju ugovora. Odnosno, da produžetka saradnje neće biti jer je, prema saznanjima iz Grčke iskusni plejmejker na meti klubova širom evropskog kontinenta. Mada se ne navode precizno imena klubova, konstatacija je da bi iskusni kombo bek mogao da bude "lutrija" za najbogatije klubove Evrolige i da je ostanak u Beogradu "malo izvestan".

RepublikaFoto: Starsport
Lorenzo Braun

Braun je tokom svoje prve godine u Evropi pokazao kvalitet uprkos nešto sporijem početku kod Milana Tomića i brzo izrastao u nosećeg igrača Zvezde baš uz Berona.

Nekadašnji košarkaš Toronta beležio je u Evroligi 12,3 poena, uz 45,9 odsto preciznosti za dva i 28,8 odsto za tri poena, uz 4,6 asistencija i 3,3 skoka po utakmici.

U mnogim utakmicama bio je ključni igrač. Valensiji je ubacio trojku za pobedu uz zvuk sirene, dok je protiv Olimpijakosa ubeležio rekord karijere sa 34 poena. 

Šuška se da je tada oduševio čelnike Olimpijakosa, mada posle nije bilo ozbiljnije priče o transferu. Njegov eventualni dolazak u Pirej najviše će zavisiti od ishoda pregovora sa Kostasom Slukasom.

Sjajni Grk ima još godinu ugovora sa Fenerom, s tim što je i sam najavio odlazak iz Istanbula ako Željko Obradović napusti klupu bivšeg šampiona Turske i Evrope.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Kostas Slukas (levo)

U igru bi, navodno, mogla ponovo da uđe milanska Olimpija. 

Etore Mesina je još tokom sezone želeo Lorenza Brauna i to nije tajna, a u zemlji sa juga Evrope čak kruži priča da je Amerikanac tada sa upravom Armanija pregovarao "iza leđa Crvenoj zvezdi".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Etore Mesina

Da li je to tačno ili ne, pitanje je, ali svakako je tada Zvezda tražila otkup u visini od milion evra, što je Olimpiju odvratilo od daljih razgovora...

Podsetimo, italijanska štampa nedavno je objavila listu igrača na koje Mesina računa, a među njima je Vladimir Micov, dok Nemanje Nedovića navodno nema u toj računici, pa nije isključeno da Olimpija opet krene po Braunov potpis. 

RepublikaFoto: Starsport

Svakako se prva pita Crvena zvezda. A i dalje aktuelnom šampionu Jadranske lige, opet, sve zavisi od toga kako će se završiti ova sezona regionalnog takmičenja i da li će i naredne sezone igrati u Evroligi... 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading