Tamna strana Majkla Džordana: Bio je zavistan od kockanja i seksa

Autor:

Sport

19.04.2020

16:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već sutra počinje emitovanje dokumentarca “Poslednji ples”, serijala od 10 nastavaka koji govori o poslednjem naslovu NBA prvaka Čikago Bulsa osvojenom 1998.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Majkl Džordan

Novinari su u životu Majkla Džordana, zvezde Bulsa, pronašli niz nesavršenstava među kojima je najnaglašeniji kockarski duh.

Majkl je voleo da se kladi u ishode svojih golf-mečeva, pa je tako, po tvrdnji dotičnog gospodina, Ričardu Eskinasu u jednom trenutku bio dužan 1,25 miliona dolara. Njih dvojica su se nagodila da mu Majkl isplati 300.000 ali u ratama, kako veći odliv novca ne bi primetila supruga koja je već morala da trpi njegove avanture i njegovu zavisnost od seksa. Voleo je kockanje. Uz njegovu zavisnost veže se i teorija zavere o tome da mu je otac ubijen baš zbog njegovih kockarskih dugova ali to nikada nije dokazano.

Kockarsku strast Džordan je teško obuzdavao. Uoči početka finala Istoka u Njujorku, Majkl je proveo noć u kasinu u Atlantik sitiju. Niksi su poveli sa 2-0, a kada su uspeli da ga odvoje od stolova za blek Džek i poker, Džordan je opet bio onaj stari, a Bulsi su to finale dobili i kasnije osvojili i treći naslov. 

Džordan je voleo da se kladi i sa saigračima, čak i na bizarne stvari kao što je čija će torba prva izaći na putnu traku pri povratku u Čicago, pre čega bi, navodno, zaposlenima platio da upravo njegovu torbu stave prvu.

Iako mu niko nije bio konkurencija, Džordanovom takmičarskom duhu smetalo je što je Skoti Pipen u nečemu ipak bolji.. Inače, Majkl je znao da bude jako grub prema saigračima, pa je tako Kvejma Brauna, kada je igrao za Vašington, često dovodio do suza, tako da je jedan tadašnji saigrač za njega kazao da je kao vođa više mučitelj nego mentor. Uostalom, Stiva Kera, kolegu iz Bulsa Džordan je i ošamario:

– Jednom se u nečemu sa njim nisam složio, a on me udario u lice – kazao je jednom Ker, inače trostruki trenerski prvak NBA lige sa Voriorsima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading