Ataman promenio mišljenje: Više mu se ne igra u Srbiji i Hrvatskoj!

Autor:

Sport

19.04.2020

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turski trener Ergin Ataman promenio je mišljenje o nastavku evroligaške sezone.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ergin Ataman

Ataman je otkrio plan da se poslednjih šest kola regularnog dela sezone Evrolige organizuje u jednom gradu, a onda pređe na Fajnal-ejt.

- Moj osećaj je da će se Evroliga igrati u julu zbog pozitivnog napretka Evrope. Naravno, 99% će se ti mečevi igrati bez navijača. Jer je rizično, pogotovo za ekipe koje bi konstantno trebalo da putuju, Evroliga želi sve ekipe da okupi u gradu sa najmanje rizika i da odigra preostale mečeve i onda započne taj Fajnal-ejt. To je najrealniji scenario za mene - rekao je Ataman u razgovoru sa navijačima svog Efesa.

Zanimljivo, Ataman je pre samo nekoliko dana imao nešto drugačije mišljenje o nastavku sezonu.

- Mislim da nastavak Evrolige neće početi do kraja maja, a u julu i avgustu će biti veoma teško igrati - kazao je, pored osdtalog, za "A spor".

U pomenutom intervjuu Ataman je objasnio da bi u određenih pet zemalja mogla da se nastavi sezona u scenariju koji je i sada ponovo izneo.

- Kada pogledate situaciju u Grčkoj, Hrvatskoj, Češkoj, Slovačkoj, Srbiji... Vidite da bi tamo krajem maja moglo da bude najbezbednije.

Sada je promenio mišljenje.

- Mislim da će odluka o gradu biti oneta u maju. Teško da će to moći da se izvede u Istanbulu. Kada bih pogađao rekao bih da Fajnal-ejt može da se odigra u nekom gradu u Nemačkoj. Već su spremali Fajnal-for, tako da mislim da će se Fajnal-ejt održati u Kelnu. Ako ne završimo sezonu, to će biti ogroman problem - istakao je Ataman.

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu je prethono izjavio da ta organizacija radi na tome da organizuje završetak sezone u "zdravstveno najbezbenijim uslovima".

Po suspenziji sezone Atamanov Efes, koji predstavlja srpski plejmejker Vasilije Micić, je bio prvi na tabeli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading