CSKA pred kolapsom: Gubitak se broji u milionima evra, niko ne zna šta će biti sledeće sezone!

Autor:

Sport

18.04.2020

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik moskovskog CSKA Andrej Vatutin kaže da je pandemija koronavirusa prouzrokovala brojne finansijske gubitke i da nije moguće isplaćivati celokupna primanja zaspolenima.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa duela Zvezde i CSKA

- Klubovi ne ostvaruju nikakav profit. Nema prodaje karata, TV prava, čak i suvenire prodajemo po najnižoj ceni, a imamo troškove prema zaposlenima. Održan je sastanak sa Unijom igrača i dok se ne postigne dogovor, isplaćivanje plata neće biti. Svi moraju da budu svesni da nije moguće davati celokupne plate. Naš klub će ove sezone biti u gubitku barem 5,5 miliona evra - jasan je Vatutin.

Šampion Evrope će se potencijalno naći u velikim problemima, kad je reč o finansiranju od strane sponzora.

- Godinama uspešno sarađujemo sa našom avio kompanijom Aeroflot. Ali, možete li da zamislite kakve poteškoće oni imaju sad? Naravno da želim da nastavimo saradnju, ali moram da budem i realan. Za njih je teško da nastave sponzorstvo. Isto je i sa Norilsk Nikel kompanijom, koja ima udela u vlasništvu. Zaista ne znam šta će se dešavati sledeće sezone - dodao je prvi čovek Armejaca.

Moskovski velikan nije jedini koji se nalazi u teškoj situaciji. Gotovo identično je u svim klubovima, uključujući Barselonu, Makabi, Bajern...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading