"Korona je gora od smrti"

Autor:

Sport

13.04.2020

20:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Menadžer Fenerbahčea Čenk Renda opisao je svoje užasno iskustvo sa koronavirusom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Detalj sa duela Fenera i Efesa

Renda je zbog koronavirusa završio u jednoj privatnoj bolnici 20. marta i objasnio koliko mu je bilo teško.

On je bio jedan od šestorice zaraženih u istanbulskom klubu.

- Tada privatne bolnice nisu bile pravo mesto za pandemije. Imao sam slike pacijenata iz SAD, Italije, Španije, mislio sam da će me odvesti u bolnicu i povezati me sa respiratorom. Bio sam u panici - počeo je priču Renda za turski "Fanatik".

Priznao je i da je psihički bio poljuljan.

- Posle onoga što sam video na društvenim medijima mislio sam da se neću moći oporaviti. Sledećeg dana su sve privatne bolnice proglašene anti-pandemijskim bolnicama. Bio sam izolovan, moja psihologija je bila veoma loša. Moja deca, supruga, klub, svi su mi pali na pamet. Plakao sam do jutra, govorio sam da ih neću više videti sam da ih neću videti poslednji put. Niko to ne može da shvati. Ovaj virus nije poput ostalih. Niko ti ne dolazi u posetu, ne vidite svoje voljene, ovo je gore od smrti.

Snagu su mu dali ljudi iz Fenerbahčea, među kojima i trener Željko Obradović.

- Dobijao sam veliku podršku, bodrili su me. Kada su mi doktori rekli da sam bolje otišao sam u hotel da završim karantin i posle 21. dana ponovo sam video porodicu. Hvala doktorima na svemu - zaključio je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading