"Živim u kući od 70 kvadrata, za mesec zaradim kao Obradović za jedan dan"

Autor:

Sport

12.04.2020

15:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor reprezrentacije Argentine Serhio Ernandez govorio je za medije iz svoje domovine o karijeri i kako je njom zadovoljan, a dotakao se i najtrofejnijeg trenera u istoriji evropske košarke Željka Obradovića, kao i njegovih primanja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Željko Obradović

Iza argentinskog stručnjaka, bivšeg trenera Boke, Estudijantesa, Penjarola, nalazi se veliki broj trofeja.

- Jedino što u karijeri nisam osvojio je velika količina novca. Ako biste me pitali da li bih mogao da kupim stan u glavnoj ulici u Buenos Ajresu, dogovor bi bio – ne. Živim u 70 kvadrata. Samo da se zna, ja se ne žalim, ali to govorim zbog nekih ljudi koji imaju drugo mišljenje - izjaviio je Serhio Ernandes.

- Ja zaradim za čitav mesec koliko Željko Obradović zaradi za jedan dan, na primer. Bio sam i u kući Serđa Skariola – drugačija je situacija. Ja sam učestvovao na tri Mundobasketa, osvojio sam 21 trofej. Imam olimpijsku medalju, triput sam bio na OI kao glavni trener reprezentacije. Ipak, nisam lud da idem u Evropu i tamo budem trener. Moje mesto je u Argentini - dodao je selektor Argentine.

Ernadnes ima 56 godina, a u karijeri je čak šest puta bio prvak Argentine, dok je sa selekcijom te zemlje, koju je vodio u dva navrata (2005-2010. i od 2015. do danas), osvojio bronzanu medalju na OI 2008. godine u Pekingu, kao i srebro na Mundobasketu 2019. godine u Kini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading