Kraj je sve bliži: Gasi se košarkaški velikan!

Autor:

Sport

11.04.2020

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaški klub Cibona nalazi se u najgoroj situaciji od osnivanja nekada slavnog kluba, potvrdio je predsednik "Cibosa" Domagoj Čalović.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa utakmice Zvezde i Cibone

Zagrebački velikan svakako nije dobro stajao finansijski, a posle svega...

- Ja sam odgovorna osoba i moram da vodim klub, u tome mi pomažu i neki od onih koje sam poslao na berzu rada. Inače, sebi sam smanjio paltu za 50 posto - kazao je Čavlović, trenutno jedini uposlenik slavnog kluba, a prenosi "Germanijak".

Vlada Republike Hrvatske na nedavnom sastanku donela je odluku o merama koje bi trebalo da olakšaju život sportskih organizacija i klubova pogođenih krizom. Tu će glavnu ulogu imati Središnji državni ured za šport. Radi se o novcu opredeljenom za radnu zajednicu u sportskim organizacijama.

- Kada sam s državnim advokatom razgovarao, on je pominjao cifru od oko 18 miliona kuna pomoći. Sada se može čuti da će ipak biti 40 miliona. Iz SDUŠ-a su slali upitnik klubovima, na koji se puno njih nije javilo, pa bi taj broj mogao biti nepotpun - dodao je prvi i jedini čovek Cibone, objasnivši da su i sa nekim igračima raskinuti ugovori...

- Uglavnom su to košarkaši koji su imali jednogodišnji ugovor ili oni kojima je ugovor isticao na leto. Raskinuli smo sa Gibsonom, Rebecom, Katićem, Novačićem, Ljubičićem, Bilinovcem. S nekima ćemo obnoviti saradnju početkom naredne sezone, ako bude uslova ...

Odgovorio je Čavlović i na ono najvažnije pitanje vezano za Cibonu, koje sve zanima, ali se retko ko usudi da pita: da li je Cibona na rubu propasti?

- Ako ne dobijemo ništa od Grada, ako nam se začepe prihodi, onda jesmo. Nažalost, u ovom trenutku niko živ ne zna parametre. Ovo stanje može da poljulja svakoga, ne samo Cibonu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading