Ognjen Kuzmić: U šumi nema korone, ovde se ne bojim za decu!

Autor:

Sport

10.04.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svako ko je mogao spas od korone je potražio van gradova, pogotovo Beograda. Čim je sezona prekinuta, košarkaš Crvena zvezde (na pozajmici u FMP) Ognjen Kuzmić (29) spakovao se sa porodicom i otišao u rodno selo Grabovica pored Doboja u Republici Srpskoj, odakle za Srpski telegraf poručuje da se neće vraćati iz svog malog raja sve dok ne bude morao.

RepublikaFoto: prinstcreen/instagram.com/ognjenkuzmic
Spas našao u prirodi, Ognjen Kuzmić u svom zavičaju

MANJE LJUDI

- Došli smo još 13. marta, ovde je neverovatan mir, nema toliko straha, kao u Beogradu. U ovoj situaciji bolje mesto ne možete naći, ne bojimo se ni za decu ni za sebe. Malo trčkaram i razgibam se da održim tonus mišića, ali uglavnom sam se prepustio prirodi. Dobar deo slobodnog vremena provodim šetajući po okolini Grabovice. Tu sam siguran, ne sreću se ljudi tako često, kao u Beogradu. Ne mogu u šumi da naletim na koronu, nje ovde nema. Nema boljeg mesta da se skrenu misli - počinje iskusni centar priču za naš list.

Zajedno sa Ognjenom kod njegove majke u kuću došli su i supruga Tomiša, sin Nikolaj (4) i ćerkica Milana, koja je 18. marta napunila godinu dana.

Amerikanka iz okoline San Franciska zaljubila se u prirodu Grabovice još prvi put kad je došla tamo, što Kuzmiću mnogo znači jer u zavičaju najlakše prebrodi teške trenutke.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Ognjen Kuzmić sa porodicom

POMOĆ MAJCI

- Kući dođem uvek kada mi je teško. Tako je bilo prošle godine nakon saobraćajne nesreće u kojoj umalo nisam izgubio glavu, kada mi je potom umro otac, pa tako sada kada je u svetu prisutan strah od korone. Ovde je dobro i deci, imaju dvorište da se igraju, sva sreća, pa je došlo proleće. Ima više dece u komšiluku neko u Beogradu, pa Nikolaja ne možemo da uhvatimo gde zuji. I Milana samo što nam nije prohodala i to baš u istom dvorištu gde sam i ja napravio prve korake. Dobro je što smo ovde i zbog moje majke da ne bude sama. Tomiša i ja joj pomažemo sve što možemo. Nemamo mnogo zemlje, ali dobro je da joj se nađemo za sve što treba oko kuće i oko bašte - istakao je Kuzmić.

RepublikaFoto: prinstcreen/instagram.com/tomishamonaekuzmic
Tomiša i Ognjen Kuzmić

Svi jedva čekamo da opet zaigramo

To što se sklonio u rodno selo ne znači da je Ognjen Kuzmić izgubio vezu sa surovom realnošću i prijateljima u Beogradu. Skoro svakodnevno se čuje sa sadašnjim saigračima iz FMP, ali i sa bivšim iz Crvene zvezde.

RepublikaFoto: Starsport
Ognjen Kuzmić u dresu Crvene zvezde

- Većina njih je takođe otišla iz Beograda jer u Srbiji odavno nema košarke, a ko nije, uglavnom vreme provodi u stanu jer čujem da nema mnogo kretanja. Najčešće se čujem sa Filipom Čovićem, Brankom Lazićem i Markom Jagodićem Kuridžom. Hvala bogu svi su dobro. Jedva čekamo da se vratimo onome što najbolje znamo da radimo - da igramo košarku - kaže iskusni centar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading