On ga birao na draftu, pa se zavadio sam sa sobom: Bože, samo da nismo uzeli Miličića!

Autor:

Sport

08.04.2020

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljeni košarkaši trener Leri Braun prisetio se vremena provedenog u Detroit Pistonsima. Braun je bio deo tima kada je 2003. godine na NBA draftu izabran srpski centar Darko Miličić sa druge pozicije, ispred Karmela Entonija.

RepublikaFoto: Starsport
Darko Miličić

Legendarni Amerikanac je vodio Pistonse od 2003. do 2005. godine i sa njima osvojio titulu šampiona NBA lige.

- Kada sam dobio posao rekli su mi da će draftovati Karmela- otkrio je Braun u razgovoru za "SiriusXM".

Član Kuće slavnih je sezone 2003/04 pred sobom imao zastrašujuću ekipu predvođenu Čonsijem Bilapsom, Ričardom Hamiltonom, Tejšonom Prinsom, te Rašidom i Benom Valasom.

Detroit je uspeo da te sezone ima drugog pika na draftu, uprkos tome što je prethodne ima učinak od 50 pobeda i 32 poraza, putem jednog trejda.

- Pitao sam ih zašto ne dovedete Karmela, Vejda ili Boša i date im da igraju protiv Darka? Svaki pametan agent će vam reći "Ne, neću da dopustim svom momku da igra protiv bilo koga drugog".

Sada je 79-godišnji Braun otkrio da je odmah video da postoji problem sa Darkom.

- Doveli smo Darka dvaput i on nije mogao da završi trening sa mnom a da ne bude potpuno iscrpljen- nastavlja Braun.

Miličić je izabran odmah posle Lebrona Džejmsa, a ispred pomenutih igrača koji su svi višestruki učesnici Ol-stara.

Srbin je tokom 14 NBA sezona imao prosek od šest poena za manje od 20 minuta po meču, a Braun se pita šta bi bilo da je uprava Detroita drugačije birala na draftu.

- Ako stavite bilo kog drugog od tih igrača u tu ekipu, Bože... Ne znam šta bi se desilo, ali bi bilo fantastično- zaključuje Braun.

Međutim, ovo njegovo izlaganje je potpuno u suprotnosti sa pređašnjim jer je u prošlosti govorio da je on zaslužan što su Pistonsi birali Srbina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading