Španci nude Skariolu produžetak ugovora na još četiri godine

Autor:

Sport

02.04.2020

07:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna od prvih pomisli na nacionalnu košarkašku reprezentaciju Španije svakako je njen selektor, Serđo Skariolo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Serđo Skariolo

Iskusni stručnjak osvojio je zajedno sa državnim timom ukupno osam medalja, a od toga četiri zlatne, pa ne čudi što tamošnja federacija želi da obezbedi njegov ostanak na klupi.

U intervjuu za španski As, predsednik Košarkaškog saveza Španije, Horhe Garbahosa, istakao je da želi da produži ugovor sa Skariolom do kraja 2024. godine. On ističe da je već kontaktirao poznatog stručnjaka i njegovog agenta, te im predočio namere nacionalnog saveza.


 - Imamo potpuno poverenje u njih. Rezultati govore tome u prilog. Naša namera nije da obnovimo ugovor samo na jednu godinu, kako bismo pokrili Olimpijske igre narednog leta, već da kompletiramo novi četvorogodišnji ciklus. Kada dve strane imaju nameru na nastave saradnju, onda se ona obično i nastavi.

Italijanski trener obavestio je Horhea Garbahosu da će najpre razmisliti o ponudi. Podsetimo, Skariolo se takođe nalazi na klupi Toronto Raptorsa, gde je pomoćnik Niku Nursu. Sa kanadskom franšižom ima ugovor do 2021. godine.

O finansijskim detaljima eventualnog ugovora nisu iznete nikakve informacije, a nema sumnje da bi ostanak Skariola na klupi Španaca bio pun pogodak za tamošnji nacionalni tim. Da sve na Pirinejskom poluostrvu funkcioniše glatko potvrđuje i zlatna medalja sa Svetskog prvenstva održanog prethodnog leta u Kini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading