Jasna poruka Dragana Šakote: Pobediti virus važnije od titule!

Autor:

Sport

01.04.2020

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok košarkaska lopta miruje na celom svetu svi, od NCAA preko NBA pa sve do Evrolige i ABA lige, pitaju se kada i kako će se započeta sezona privesti kraju. Ideje su različite. Partizan traži da mu se pripiše titula u regionalnom takmičenju, Virtus se odriče te mogućnosti u Italiji, a neka prvenstva jednostavno su poništena.

RepublikaFoto: Starsport
Iskreno o situaciji... Dragan Šakota

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota (67) ima jasnu poruku - važnije je pobediti koronavirus od bilo koje titule.

- O rešenjima za nastavak sezone zaista ne razmišljam. Mnogo je važnija borba sa virusom - poručio je Šakota za Srpski telegraf i podsetio kako je sezona stala:

- Ekipa je bez mene otišla u Madrid i trebalo je da to bude poslednji put da putuju bez mene. Međutim, desilo se to što se desilo, pa smo sad svi u kući. Sve je stalo u špicu sezone, a mi smo bili veoma blizu vrhunca forme. Čekalo nas je oko 30 utakmica i sada kada bismo se vratili u dvorane, dobili bismo verovatno samo nekoliko nedelja za pripreme. A onda odmah na najvažnije mečeve sezone. U takvim uslovima nema regularnosti.

RepublikaFoto: Starsport
Zabrinut za regularnost.. Dragan Šakota

Biće zanimljivo videti i da li će se svi igrači, pre svih stranci, odazvati prozivci.

- Sezona traje do polovine juna, a sada je i to neizvesno. Mislim da će svi morati da vode pregovore ispočetka. Ko ima ugovor na više sezona moraće da se odazove, ali to je sve na menadžmentu. Zamislite samo da nekoga zovete da se vrati u Evropu, a njemu istekao ugovor. Kako to rešiti? Previše je nepoznanica da bismo mogli nešto više da preciziramo. Samo da ovo zlo što pre prođe - zaključio je Šakota.

RepublikaFoto: Starsport
Lorenzo Braun i Dragan Šakota

Supruga glavni snabdevač

Kako spada u rizičnu grupu građana, Dragan Šakota sve obaveze oko nabavke namirnica prepustio je supruzi.

- Poštujem kućnu izolaciju i ne izlazim napolje, a ako nešto zatreba tu su supruga i prijatelji da pomognu. Nekako se to poklopilo sa mojom operacijom, pa sam se pre svih pripremio za boravak u kući. Nama starijima, čini mi se, to i ne pada toliko teško, navikli smo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading