Aleksandra Crvendakić, košarkašica mađarskog Šoprona za REPUBLIKA.RS: Srbi, vodite računa, budite odgovorni, ovo je ozbiljna situacija!

Autor:

Sport

27.03.2020

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkašica mađarskog Šoprona i reprezentativka Srbije Aleksandra Crvendakić u intervjuu za portal Republika rs. govorila je kako se ona nosi sa novonastalom situacijom u vezi sa koronavirusom.

RepublikaFoto: fiba.basketball/euroleaguewomen
Aleksandra Crvendakić (desno)

* Mađarska je takođe kao i Srbija pogođena koronavirusom, kakve su mere uvedene kod naših severnih suseda?

- Dok sam bila u Mađarskoj nije bilo panike ili nekih striknih pravila izolacije ali ljudi su, vodeći se onim što čuju o virusu, vodili računa i nisu izlazili toliko napolje. Sad čujem da se kao i svugde u svetu dosta toga menja gde se uvode strožije mere opreza.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandra Crvendakić (@crvendakic11) on Jan 26, 2020 at 5:34am PST

 

Rodom si iz Loznice, da li se čuješ sa tvojima, kako oni podnose ovaj karantin i vanredno stanje?

- Tačnije ja sam stigla u Loznicu pre nego što su se zatvorile granice i u kućnom sam karantinu.
Moja porodica je srećna što sam došla kuci, ali isto tako zabrinuta jer je moja sestra u Americi na školovanju. Tako da stalno očekujemo novosti i verujemo da će se sve ovo brzo završiti, da bi mogla da dođe kući.

Aleksandra je bila deo reprezentacije Srbije koja je na Olimpijskim igrama 2016. godine u Brazilu osvojila bronzanu medalju. 

 

 

Takođe, okitila se istom medaljom i na Evropskom prvenstvu 2019. godine koje je održano u Letoniji i Srbiji.

* Mnoga košarkaška prvenstva su prekinuta, negde su proglašeni šampioni, a sa druge strane poništene su sezone. Kako su reagovali u Mađarskoj po tom pitanju?

- Naša sezona je takođe završena. Iako smo ubedljivo bile prve na tabeli sa samo jednim porazom i početkom marta osvojile i kup, mađarka federacija je odlučila da ne proglasi šampiona ove sezone. Malo smo razočarane, ali zdravlje je na prvom mestu, svima je na prvom mestu bilo da stignemo kućama pa tek onda košarka.

* Kada je reč o formi, imaš li program iz kluba ili radiš po nekom svom programu?

- S obzirom da je sezona završena, trudim se da se odmorim, ali naravno tu su uvek neke vežbe koje profesionalni sportista mora da radi da bi održao svoje telo.

Proglašena je za najbolju srpsku košarkašicu 2018. godine

* Za kraj, šta bi poručila ljudima u Srbiji?

- U ovim trenutcima moramo da budemo odgovorni i svesni situacije. Treba da vodimo računa o sebi i svojim bližnjima i da ostanemo kod kuće dok se ne smiri ova situacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading