Ražnatović uverava: Evroliga se neće predati!

Autor:

Sport

25.03.2020

21:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bord čelnika Evrolige doneo je odluku da neće biti promena u formatu takmičenja ukoliko se situacija sa virusom COVID-19 smiri u nekom narednom periodu i bude uslova za nastavak sezone.

RepublikaFoto: Starsport
Miško Ražnatović

Menadžer Miško Ražnatović je u razgovoru za Novosti istakao da je odlaganje Olimpijskih igara oslobodilo prostor Evroligi da još malo sačeka sa konačnom odlukom.

- Direktno je vezano sa tim kako će se ova pandemija razvijati, a to ni ozbiljni autoriteti u svetu medicine ne mogu da kažu. Olimpijske igre su odložene na godinu dana, tako da postoji šansa da se neke elitne lige završe. Moglo bi da se sačeka sa početkom još praktično dva meseca. Onda bi, u nekom ubrzanom ritmu, možda moglo da se odigra do kraja juna ili do prve nedelje jula. Zavisi i od želje da se završi, neke lige su momentalno proglasile kraj. Poslednja koja će se predati je Evroliga, veliki je finansijski gubitak i pokušaće na sve načine da završe sezonu. Samim tim, i neke lige povezane sa njima pokušale bi to da isprate. U prvom redu ACB liga, na kraju krajeva i ABA liga - rekao je Ražnatović za Novosti.

Vlasnik Mega Bemaxa je prokomentarisao i situaciju u ABA ligi i napomenuo kakav bi rasplet mogao da doživi regionalni šampionat.

- Ne dopada mi se to što svaki klub koji nešto predloži, shodno svojoj poziciji na tabeli, bazira predlog na onome što njemu najviše odgovara. Zadar predlaže da se sezona ne nastavi i da se, pored toga što je odigrano 21 od 22 kola, poništi kao da se nije igrala, čime bi ostao u ligi. Bilo je i drugih takvih slučajeva. Treba sačekati i doneti najpravilniju odluku. Moguće je i da će doći do toga ako ne bude moglo da se igra ni u julu. Onda postoje samo dve opcije: niko nije šampion ili je šampion prvoplasirani tim, niko ne ispada ili ispada poslednji.

Ražnatović smatra da neće biti poništavanja Evrolige i Evrokupa.

- Zavisiće od vremenskog okvira, već je bilo predloga da se umesto plej-ofa igra fajnal-for, u Evrokupu fajnal-ejt. U najtežoj situaciji je Evroliga, kojoj je ostalo šest kola, plej-of i završni turnir. Deluje mi da neće biti dovoljno vremena za to i da će morati da prave izmene sistema takmičenja. Mislim da nije moguće resetovanje Evrolige, odigrano je već 28 od 34 kola. Ukoliko bi do toga došlo, trebalo bi da prvoplasirani tim proglase za pobednika, tim pre što je Efes bio dominantan i ostavio sve daleko iza sebe na tabeli. Sigurno se ne bi moglo smatrati nepravednim rešenjem - dodao je Miško Ražnatović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading