Dimitris Itudis se poklonio Željku Obradoviću: Veličina pravog lidera, imao je poštovanje prema svojim saradnicima!

Autor:

Sport

23.03.2020

20:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dimitris Itudis, trener košarkaša moskovskog CSKA, u razgovoru za "Jurohups" osvrnuo se na svoju karijeru.

Dimitris Itudis

On ruski tim predvodi već šest godina, a pre samostalnog angažmana, dugo je bio pomoćnik Željka Obradovića u Panatinaikosu.

- Istorija je takva da nosim mnogo uspešnih godina i zadovoljstva rada koje sam imao u Panatinaikosu sa Željkom Obradovićem. Moj doprinos je bio važan, nisam bio neko ko je govorio samo "da". Bio sam osoba sa mišljenjem i to dugujem Željku. Imao je veličinu da vidi da može nešto da izvuče iz svojih saradnika. Lider treba da inspiriše druge da pružaju, da približava ljude istoj ideji i objasni im zašto nešto treba da urade. Možete da imate neku kompaniju gde ljudi rade po 10 sati i zadovoljni su. Jer su oko iste ideje. Mi smo to imali u Panatinaikosu 13 godina. Znali smo zašto to sve radimo - rekao je grčki stručnjak.

Itudis je pričao i o približavanju evropske košarke američkoj, naročito kada je u pitanju atleticizam, te individualni talenat.

- Bio sam nedavno u Beogradu sa Dudom Ivkovićem i razgovarali smo o toj temi. Činjenica da po evropskim pravilima posle ofanzivnog skoka imate 14 sekundi i uticaj NBA lige, sada raste sposobnost igrača da pronađu rešenja u četiri ili pet sekundi. Zato se posebno posle skokova u napadu mnogi timovi odlučuju da izbace loptu i idu na šut za tri poena. Igra se ili postavka ili izolacija, nekada i na niskom postu - dodao je šef stručnog štaba CSKA.

Moskovljani su prošle godine osvojili Evroligu, a ove su takođe u vrhu elitnog takmičenja.

- Prošla sezona je bila zlatna godina, kako je i tim nazvao. Ipak,iz različitih razloga, igrači su otišli i morli smo da zamenimo kreativne i važne igrače za kratak period. To su igrači koji mogu da kreiraju prilike i za sebe i za druge. To nije lako posebno posle povrede Klajburna koji može da igra na više pozicija. Naučili smo da igramo bez njega - zaključio je Dimitris Itudis.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading