Jokićev otac Branislav strepi jer se korona pojavila u Denveru: Strah me za Nikolu dok Amerikom hara opaka bolest!

Autor:

Sport

21.03.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao roditelj sam se bojao kad mi deca odu u školu, a kamoli sada. Čujem se sa sinovima redovno, nek su oni meni zdravi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Denver je samo još jedan od klubova NBA lige u kojem je potvrđen koronavirus.

Prema nepotpunim informacijama iz SAD, oboleli je jedan od zaposlenih u hali, ali igrači Nagetsa su odmah stavljeni u karantin. U izolaciji je i naš centar Nikola Jokić (25), a njegov otac Branislav u razgovoru za Srpski telegraf poručuje da iz Sombora pomno prati dešavanja u SAD i brine za sina.

Branislav: Nikoli i ostalim igračima najveći problem je održavanje kondicije u karantinu

DECA ZAJEDNO

- Strah me je za Nikolu. Roditelj sam, a većina nas strepi kad nam dete ode u školu, a kamoli kada je tako daleko i kada vlada opaka bolest. Čuli smo se, u kućnom je karantinu i dobro je. Tamo su mi i ostala dva sina, bar su oni zajedno. Iskreno, nisam ih ni pitao za detalje kako je tamo, meni je najvažnije da su oni živi i zdravi. Košarkašima je, pa i Nikoli, dok su u izolaciji, najveći problem kako da održavaju kondiciju. Svi momci uglavnom rade individualno, pa tako i on. Navikao je na te vežbe, nije mu prvi put. Međutim, problem je to što niko ne zna šta ih čeka. Nikola je u Americi do daljeg jer je avionski saobraćaj obustavljen. Možemo samo da se nadamo da će sve proći u što boljem redu - istakao je Branislav Jokić u razgovoru za naš list.

Igrače ne testiraju, pa ni Jokića

Iako je jedan zaposleni u Denver Nagetsima bio pozitivan na testu na koronavirus, košarkaški tim nije testirao svoje igrače. Kako prenose dobro upućeni američki novinari, problem nije nedovoljan oprez u ekipi, već manjak testova.

- Nagetsi ne planiraju da testiraju igrače na KOVID-19, osim ako neko ne pokaže simptome. Za sada niko nije imao simptome. Problem je broj dostupnih testova, a ne manjak opreza od Nagetsa. Trenutno, država preporučuje da se testiraju samo osobe sa simptomima - napisao je novinar upućen u dešavanja u Denveru Adam Mares.

Kako bi se što manje nervirao, otac srpskog centra kaže da sve manje prati vesti, ali da se pridržava uputstava nadležnih. Slično su odreagovali i njegovi sugrađani.

PUSTOŠ U SOMBORU

- Malo pre vašeg poziva prošao sam kolima kroz Sombor, nigde žive duše. Nema ni kera na ulici. Svuda su nervoza i panika. Ja sam uplašen i zbunjen, zato sam i rešio da manje pratim informacije iz medija. Pa zamislite šta bi sa mnom bilo kada bih brinuo oko svega što pročitam, pogotovo sada vesti iz Amerike. Ovako mi je lakše. Kad želim da se informišem, pozovem decu i oni mi kažu šta se dešava. Za mene je to jedina prava istina, ostalo me ne zanima - dodao Jokić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading