Veliki intervju Stratosa Perperoglua: Grk razočarao "Delije" - evo gde će završiti karijeru!

Autor:

Sport

18.03.2020

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš Crvene zvezde Stratos Perperoglu je govorio o svojoj karijeri, počecima, povredi kolena, ali i o planovima u poznom delu karijere.

RepublikaFoto: Starsport
Stratos Perperoglu

Put Stratosa Perperoglua je prilično interesantan, pre svega zbog toga što kao dečak nije uspevao da pokaže svoj talenat. Njegov otac je bio vojnik i zbog toga se porodica često selila, što je ispričao za podkast Krosover sa Džoom Arlaukasom.

- Znao sam da je bilo mnogo žrtava u mojoj porodici. Saznao sam da moji roditelji nisu razgovarali oko godinu dana i da je postojao veliki sukob u kući. Naučio sam međutim da budem disciplinovan. Tata je bio u vojsci i načio sam od njega koliko je važna radna etika i koliko je važno slušati instrukcije. Nikada nisam bio talenat o kom su svi pričali, ali hteo sam da radim i da slušam trenere- rekao je Perperoglu.

Stratos je rodom iz Drame sa severa Grčke, a u mlađim kategorijama je nastupao za Kavalu i Ilisijakos, da bi ga primetili tek u Panioniosu. Tada mu je posle meča sa Panatinaikosom čestitao Željko Obradovi koji ga je naredne sezone i doveo u PAO.

Pet sezona je Perperoglu bio u tom klubu, osvojio je dve titule Evrolige i bio među najboljim igračima Evrope.

- Osećam da kada se pouvčem, da će biti lepo prisetiti se svih tih godina. Sjajno je igrati za toliko dobrih timova. Mnogi igrrači nikada nisu osvojili Evroligu, a ja sam blagosloven- rekao je iskusni Grk.

Perperoglu je 2011. godine imao veliki zdravstveni problem jer je imao tromb u nozi. Zbog toga je propustio čitavu seoznu 2011-12, a nije se znalo da li će opet igrati košarku.

- Doktori nisu imali odogovor. Nisam znao u kom pravcu će sve to ići. Vera mi je pomogla u teškim trenucima, ali nisi imun na osećanja i na nesigurnost- rekao je Perpeoroglu.

Njega je karijera vodila preko Olimpijakosa, Efesa, Barselone do Hapoela i Crvene zvezde za koju nastupa već drugu sezonu. Ugovor sa beogradskim klubom mu ističe na kraju sezone.

- Voleo bih da idem u Grčku da odigram još jednu godinu i da tamo završim karijeru. Ne znam u kom timu, ali dobro bih se osećao ako bi bilo tako i uradiću tako- rekao je 35-godišnji Zvezdin veteran.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading