Atamana ne zanima titula: Samo želimo da prevaziđemo pandemiju koja preti čovečanstvu!

Autor:

Sport

18.03.2020

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle pobede protiv Burse u zaostalom meču Superlige Turske, trener Anadolu Efesa Ergin Ataman je poručio da se nada da će Vlada Turske uskoro naložiti obustavljanje takmičenja zbog pandemije koronavirusa.

RepublikaFoto: Starsport
Ergin Ataman

Atamanova ekipa je ponovo prva na tabeli turskog šampionata jer je pobedom nad Bursom došla do skora 21-2 i ima 44 boda, odnosno jedan više od drugoplasirane Karšijake. Efes je lako slavio protiv Burse, ali je košarka verovatno bila najmanje u glavama igrača ove ekipe.

- Teško je igrati u ovakvoj atmosferi. Svi moji igrači su ljudi i niko nije mislio o igranju, pobedi ili porazu. Ipak čestitam igračima oba tima na profesionalnosti. Nadam se da će naše institucije doneti odluku o odlaganju s obzirom na zdravlje igrača i duh borbe u fer pleju - rekao je Ergin Ataman posle pobede nad Bursom.

- Ja sam trener tima koji je prvi na tabeli i u Evroligi i u Superligi. Takođe smo najveći kandidati za titulu. Kao trener, voleo bih da kažem: Ne želimo titulu, sve što hoćemo je da prevaziđemo pandemiju koja preti našem društvu i celom čovečanstvu. Siguran sam da ćemo pobediti pod vođstvom naše države - rekao je trener Efesa.

Inače u Turskoj je broj zaraženih koronavirusom sve veći i u sredu ih ima 98 što je drastično više u odnosu na jednocifren broj za vikend. Zato treba očekivati da se mečevi Superlige konačno otkažu na šta su apelovali mnogi igrači turskih klubova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading