(VIDEO) DOBAR UVOD ZA ŽALGIRIS: Zvezda nastavila pobednički niz u ABA ligi!

Autor:

Sport

08.10.2017

16:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u Ljubljani ekipu Olimpije 82:73 (18:29, 25:13, 21:16, 18:15) u meču 3. kola regionalne ABA lige.

RepublikaFoto: Petrol Olimpija/Ales Fevzer
Igrači Zvezde slave pobedu u Ljubljani

Crvena zvezda, koja je aktuelni šampion ABA lige, stigla je do treće pobede u sezoni. Olimpija ima jedan trijumf i dva poraza.


Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Ognjen Dobrić sa 17 poena. Tejlor Ročesti je ubacio 16 poena i imao 7 skokova i 6 asistencija. Stefan Janković je dodao 13 poena. U ekipi Olimpije najbolji je Tejlor Batl sa 17 poena.

 

 

 

 

 

Crveno-beli u dobro raspoloženju idu na megdan Žalgirisu u prvom kolu Evrolige, koji je na programu 13. oktobra u Kaunasu.

Crvena zvezda će u narednom kolu ABA lige na svom terenu dočekati Budućnost, dok će Olimpija gostovati ekipi Mega Bemaksa.

Crveno-beli su dobro ušli u meč i poveli 7:2. Domaći košarkaši su potom zaigrali angažovanije i serijom od 9:0 poveli 11:7. Olimpija je briljirala u prvoj četvrtini koju je dobila sa 29:18. Olimpija je na startu druge četvrtine povela 31:18. Arbitri su potom dosudili jednu nesportsku i dve tehničke greške Olimpiju, a onda je usledila serija Zvezde, koja je smanjila na 31:25. Olimpija je u 15. minutu povela 38:29, a onda je Zvezda zaigrala angažovanije i u finišu druge četvrtine stigla do preokreta. Zvezda je prvih 20 minuta rešila u svoju korist 43:42.

Olimpija serijom od 5:0 povela na startu treće četvrtine 47:43, ali je Zvezda stigla do 48:47. Igralo se potom poen za poen, a onda je usledila još jedna serija Zvezde, 58:51. Crveno-beli su održavali vođstvo, a u poslednju četvrtinu ušli su s vođstvom, 64:58.

Crvena zvezda je u poslednjoj četvrtini održavala vođstvo i zasluženo je stigla do nove pobede u regionalnom takmičenju.

Crvena zvezda je na ovom meču igrala bez Feldina.

 - Feldin se povredio na treningu u subotu uveče i nije igrao, na utakmici je Nemanja Dangubić dobio nezgodan udarac. Branka Lazića tek uvodimo postepeno u igru, on je ovde prvi put nastupio u sezoni, tako da kada se sve to uzme u obzir,zadovoljan sam pobedom. Dobro smo otvorili utakmicu, poveli, a onda se dogodio nedopustiv pad. U prvoj četvrtini smo primili 29 poena, što je malo manje koliko smo primili u naredna tri perioda. Ipak, i ovakve utakmice u kojima protivnik igra dobro treba dobiti. Ekipa Olimpije igra dobro, imaju kontinuitet u trenerskom radu i mislim da će oni ove sezone u svojoj dvorani biti veliki zalogaj za sve protivnike - istakao je trener Zvezde Dušan Alimpijević.


Košarkaški Budućnosti pobedili su u Podgorici Cibonu sa 71:62 (15:11, 26:16, 14:16, 15:19). Najefikasniji u pobendičnkom timu bio je Nemanja Gordić sa 14 poena, a jedan manje postigao je Filip Barović. U ekipi Cibone istakao se Klivlend Melvin sa 19 poena.

Igokea je napravila iznenađenje i sa 84:79 slavila protiv Cedevite.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading