KSS izdao saopštenje!

Autor:

Sport

16.03.2020

15:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neće biti fudbala, neće biti ni košarke. Po uzoru na FSS, oglasili su se i čelnici Košarkaškog saveza Srbije i posle odluke o uvođenju vanrednog stanja u državi, prekinuli sva takmičenja na našoj teritoriji.

RepublikaFoto: Starsport
Predrag Danilović

Odluka je donela Komisija za takmičenje KSS, a sve zbog širenja virusa korona.

- Sve sportske aktivnosti vezane za takmičenja se prekidaju do okončanja vanrednog stanja, u skladu sa odlukom o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije. Ova odluka je obavezujuća za sve regionalne saveze koji vode takmičenja u svojoj nadležnosti, organizacije kojima je povereno takmičenje, kao i za sve klubove i učesnike u košarkaškom sportu. Ostale Odluke vezane za takmičenje Košarkaški savez će doneti naknadno - kaže se u saopštenju, uz napomenu da će KSS „o daljim merama blagovremeno obaveštavati, koristeći uputstva i mere Ministarstva omladine i sporta“.

Istovremeno, KSS je obavestio sve 3×3 klubove, igrače i igračice,  trenere i ostale košarkaške stručnjake i radnike, uključujući i one koji su aktivni u bazičnoj košarci, da je uvođenjem vanrednog stanja došlo do prestanka svih košarkaških takmičenja i prestanka održavanja svih prijateljskih utakmica i do prestanka trenažnih procesa u košarkaškim i 3×3 takmičenjima.

Prema navodima KSS, „svi košarkaški i 3×3 klubovi pod ingerencijom КSS, dužni su da odmah:

• obustave učešće u košarkaškim takmičenjima svih nivoa;
• otkažu sve zakazane prijateljske utakmice;
• obustave sve vidove trenažnog procesa igrača i igračica;
• prestanu sa organizovanjem bilo kakvog vida rekreativnog bavljenja košarkom i 3×3;
• prestanu sa okupljanjem sportista i sportistkinja u svojim prostorijama.

Nalaže se svim košarkaškim i 3×3 klubovima, kao i regionalnim košarkaškim savezima sa teritorije KSS, da prate obaveštenja, naredbe i uputstva nadležnih državnih organa i da postupaju u skladu sa onim što u njima bude saopšteno.

- O svim daljim merama koje će biti preduzete u košarkaškom sportu, КSS će obaveštavati svoje članove zvaničnim kanalima komunikacije (internet sajt i društvene mreže), putem sredstava javnog informisanja i svih drugih dostupnih načina komunikacije - dodaje se u saopštenju.    

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading