Radikalan potez Litvanaca: Kraj nacionalnog prvenstva, Žalgiris šampion!

Autor:

Sport

13.03.2020

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Žalgirisa proglašeni su šampionima Litvanije, pošto je Košarkaški savez Litvanije zvanično proglasio kraj sezone.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Detalj sa utakmice Žalgiris-Crvena zvezda u Kaunasu

Litvanski novinar Donatas Urbonas prenosi informaciju da je ekipa Šarunasa Jasikevičijusa osvojila titulu šampiona Litvanije.

Žalgiris je pre prekida sezone zbog pandemije koronavirusa bio lider tabele sa 22 pobede i dva poraza. Ritas je drugi sa skorom 17-7.

Košarkaška i fudbalska takmičenja širom Evrope odložena su ili otkazana, ali je litvanski savez prvi koji je već doneo odluku o kraju sezone, bez opcije razmatranja o potencijalnom nastavku iste.

Sezona je za sada prekinuta u Nemačkoj, Francuskoj, Grčkoj, prekinute su FIBA Liga šampiona, Evroliga, FIBA Evrokup i Evrokup, kao i nacionalna prvenstva u Poljskoj, Ukrajini, ABA liga i ABA 2 liga. 

U narednom periodu će nacionalni savezi imati zadatak da odluče da li će takmičenja nastaviti i na koji način ili će slediti odluku Košarkaškog saveza Litvanije. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading