(VIDEO, FOTO) NBA legenda sinoć je možda odigrala zadnju utakmicu u životu

Autor:

Sport

12.03.2020

09:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni Vins Karter sinoć je možda završio karijeru. Naime, NBA je do daljnjeg otkazao ostatak sezone zbog koronavirusa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vins Karter

Sezona je prekinuta nakon što je Rudi Gobert, centar Juta Džeza, bio pozitivan na testu za koronavirus.

Karter igra za Atlanta Houkse i njima je do kraja sezone ostalo da odigra još 15 utakmica. S obzirom na to da se ne zna hoće li se ostatak sezone uopšte održati, moguće je da smo Kartera sinoć poslednji put gledali na NBA parketu. Vins je još na početku sezone potvrdio kako će mu ovo biti poslednja godina u bogatoj NBA karijeri.

Utakmica Atlante i Njujork Niksa bila je jedna od poslednjih koja se odigrala pre objave o zaustavljanju takmičenja. Houksi su izgubili nakon produžetaka 136:131, a Karter je na terenu proveo 13 minuta i ubacio pet poena. Zadnju trojku pogodio je nakon što je ušao 20 sekundi pre kraja utakmice.

Karter je na kraju utakmice pozdravio navijače.

 

 - Prvo nisam hteo to da uradim, u glavi mi je bilo da imamo još utakmica za igranje, ali onda me je trener pogledao pa sam se ipak predomislio. Ako je ovo bila moja zadnja utakmica, barem sam postigao poslednji koš. Čudna, ali u isto vreme lepa uspomena", rekao je Karter pa nastavio:

RepublikaFoto: Tanjug/AP

 - Čudno je reći da sam možda večeras završio karijeru. Inače odeš u penziju na kraju sezone i tehnički još imam 15 utakmica, ako će se igrati. Ako to neće biti slučaj, miran sam, jedino su čudne okolnosti. Košarka je bila dobra prema meni, uživao sam u svakom trenutku, dobrom i lošem, ako je ovo kraj, sve je u redu - napomenuo je Karter.

 

Ako je ovo 43-godišnjem Karteru zaista bila zadnja NBA utakmica, u penziju će otići kao 19. najbolji strelac u istoriji NBA lige sa 25.723 poena. U ligu je ušao 1998. kao 5. pick Golden Stejt Voriorsa ali odmah je zamenjen u Toronto Raptorse za 4. pik tog istog drafta, Ontana Džejmisona.

Tamo je proveo i najbolje dane karijere pre nego što je 2004. otišao u Nju Džerzi Netse. U Netsima je bio do 2009., a potom su usledila kraća razdoblja u Orlando Medžiku, Finiks Sansima, Dalas Maveriksima, Memfis Grizlima, Sakramento Kingsima i na kraju, Atlanti Houksima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Osam puta je nastupio na All-Star utakmici, nikada nije osvojio NBA titulu ali ima zlatnu medalju sa Olimpijskih igara u Sidneju 2000. Ostaće upamćen kao najbolji zakucavač u istoriji košarke.

Karter se oprostio od navijača i na Tviteru, a podršku mu je pružio i košarkaš L.A. Klipersa, Lu Vilijams.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading