Evroliga odbila Virtusov zahtev!

Autor:

Sport

11.03.2020

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni direktor italijanskog Virtusa iz Bolonje Luka Baraldi otkrio je u razgovoru za italijanski ''Resto del Carlino'' da je nedavno Evroligu uputio predlog izmene završnice takmičenja u Evrokupu. Znate već da je Top 16 faza završena, da uskoro treba da počnu četvrtfinalne borbe, ali s obzirom da epidemija koronavirusa, pogotovo u Italiji, pravi velike probleme i da će se veliki broj mečeva igrati bez prisustva publike, Baraldi je predložio da se se to ubrza i da se sa manjim brojem mečeva stigne do završetka tekuće sezone.

RepublikaFoto: Starsport
Stefan Markovič i Miloš Teodosić

Naime, Virtus se zalaže za to da se umesto četvrtfinala plej-ofa organizuje ''Fajlnal-ejt'', dakle završni turnir preostalig osam ekipa, na kome bi se rešilo pitanje osvajača Evrokupa ove sezonem, ujedno i putnika u Evroligu.

Ali, iz Evrolige im je stigao negativan odgovor

- U Evrokupu je preostalo još osam ekipa. Predložili smo čelnim ljudima Evrokupa da uvedu Fajnl-ejt sistem za dodelu pehara. Ali, u ovom trenutku Evroliga ne želi da menja sistem takmičenja - objasnio je Baraldi.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa utakmice Partizan-Virtus u Beogradu

Dakle, ostaje sve po starom, a od 17. marta u prvim utakmicama četvrtfinala plej-ofa Evrokupa sastaće se:

Partizan – Uniks
Promiteas – Tofaš
Monako – Virtus Bolonja
Unikaha – Venecija

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Đorđević i Miloš Teodosić

Igranje pred praznim tribinama neminovno će biti i veliki finansijski udarac za klubove učesnike, ponajviše za Partizan koji se može pohvaliti odličnom posetom ove sezone i umesto da Uniks dočeka pred blizu 20.000 gledalaca u ''Štark areni'', crno-beli će, po svemu sudeći, morati da igraju pred praznim tribinama.

RepublikaFoto: Starsport
"Grobari"

Koliko će Virtus sve ovo koštati, Baraldi je takođe objasnio u pomenutom intervjuu.

- Svaka utakmica koja se igra pred praznim tribinama ima svoje troškove. Treba refundirati i novac gledaocima koji to budu zatražili, što će biti dodatni trošak. Realno, nas će sve ovo koštati oko tri do četiri miliona evra - objasnio je Baraldi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading