Blickrig sa Malog Kalemegdana: Jasna poruka Ostoji - uzdržite se neozbiljnih komentara i nemuštih pokušaja!

Autor:

Sport

11.03.2020

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović je izjavio da crno-beli planiraju da predlože čelnicima ABA lige odlaganje plej-ofa ili čak da se nakon regularnog dela takmičenja rezultat proglasi konačnim ukoliko se situacija sa koronavirusom ne stavi pod kontrolu. Nisu "časa časili" sa Malog Kalemegdana, odmah su se oglasili saopštenjem.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Crvene zvezde

Saopštenje crveno-belih prenosimo u celosti:

- KK Crvena zvezda mts u konstantnom je kontaktu sa svim nadležnim organima Republike Srbije, i Evrolige, oko svih zdravstvenih mera i zaštite svih aktera utakmica našeg kluba, ne samo igrača, stručnog štaba i zaposlenih, već i brojnih navijača koji prate mečeve našeg tima u Evroligi i ABA ligi.

Kao društveno odgovoran klub, povinovaćemo se svakoj odluci nadležnih organa Republike Srbije u danima koji dolaze.

Očekujemo da svi akteri takmičenja u kojima participiramo u narednim danima i nedeljama svojim konstruktivnim predlozima olakšaju situaciju u kojoj su se našli svi sportski klubovi u našoj zemlji i regionu.

Takođe, bez obzira na činjenicu da je sport izuzetno važan segment našeg društva, očekujemo da u ovim danima svi akteri i funkcioneri sportskih klubova shvate i osnovnu činjenicu da je život i zdravlje svih – ispred sporta.

To takođe podrazumeva i umerene i na prvom mestu konstruktivne izjave koje su sušta suprotnost populizmu koji nikome nije potreban u ovim trenucima.

Takođe, bez namere da kao klub bilo šta prejudiciramo, sve predloge da se u slučaju nemogućnosti odigravanja bilo kog takmičenja u narednom periodu ili takozvane "više sile" trenutni plasman u ABA ligi proglasi i konačnim, smatramo izuzetno neozbiljnim jer je KK Crvena zvezda mts kao jedini učesnik iz regiona u Evroligi bio u novom režimu takmičenja pod neuporedivo većim opterećenjem u odnosu na ostale klubove. Podsećanja radi, KK Crvena zvezda odigrala je do ovog trenutka 10 i više utakmica u odnosu na ostale učesnike takmičenja koji će nastupiti u završnici ABA lige, često i u novom režimu "duplog programa" Evrolige u kome smo neretko igrali i po 5 utakmica u razmaku od 10 dana! Evroliga 2020. godine i nekadašnja takmičenja kada je taj princip poslednji put primenjen, su neuporediva takmičenja kao i opterećenja ekipa, igrača i logistike klubova!

Zato očekujemo pametne i konstruktivne predloge kako bi na bilo koji način rešili pitanje pobednika u takmičenjima koja nam predstoje (ukoliko okolnosti to budu dozvolile) isključivo na terenu, i kako je predviđeno u doigravanjima, bez ikakvih nemuštih pokušaja prekrajanja tabela i takmičenja, jer u ovoj situaciji za to  nije ni vreme ni mesto!

KK Crvena zvezda kao klub koji u narednom periodu mora da odigra još 6 utakmica Evrolige, neke i u zemljama i sa ekipama koje su izuzetno pogođene "koronavirusom" pažljivo će pratiti situaciju u narednim danima i informisati javnost o daljim koracima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading