Filmska priča igrača Golden Stejta: Od mahanja peškirom na koledžu do NBA lige

Autor:

Sport

11.03.2020

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je na koledž stigao kao perspektivni igrač i kao 61. rangirani srednjoškolac, Huan Toskano-Anderson nije pokazao ništa tokom karijere sa Golden Iglsima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Huan Toskano Anderson

Ubacivao je samo 3.8 poena u četiri godine koležda i nije bilo nikakve potrebe da se prijavi na NBA draft 2015. godine jer je doslovno imao ulogu mahača peškirom u tri od četiri godine na koledžu.

Nije ovaj košarkaš bio ni blizu NBA lige. Odlučio je da ode u Meksiko, gde započinje njegov neverovatan razvoj. Postao je MVP prvenstva, dobio je poziv u reprezentaciju Meksika, a zatim je počeo filmski razvoj njegove karijere.

Skauti Golden State Voriorsa odlučili su da mu ponude probni rad u filijali iz Santa Kruza. On je to prihvatio i 2018. godine je uspeo da se izbori za ugovor u Razvojnoj ligi sa platom od 2.000 dolara nedeljno.

Nije se tu ovaj košarkaš zaustavio. Verovao je u sebe i svoje sposobnosti i odličnim igrama, posebno u defanzivi privukao je pažnju glavne ekipe Voriorsa, a 6. februara ove godine stigao je i poziv kog svaki košarkaš celog života čeka.

Golden Stejt je Huanu ponudio ugovor do kraja sezone, a svoje prve poene postigao je protiv Los Anđeles Lejkersa, da bi 23. februara ubacio za sada rekord karijere od 16 poena protiv Nju Orleans Pelikansa.

Toskano-Anderson je ukupno odigrao 13 utakmica ove sezone uz prosek od 21 minute na parketu i ima zaista solidne učinke od 5.3 poena, četiri skoka, dve asistencije i jedne ukradene lopte po meču.

Filmska priča momka as brojem 95 kog je odabrao jer je njegov deda po dolasku iz Meksika prvu kuću kupio u 95. aveniji u Istočnom Oklandu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading