Bez čuda u Železniku: Zvezda ubedljivo vodila, pa smanjila gas i pobedila FMP!

Autor:

Sport

09.03.2020

17:48 >> 17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde savladali su FMP u Železniku sa 87:79 u 21. kolu ABA lige.

RepublikaFoto: Starsport
Vladimri Štimac u duelu sa Ulubajom

Izabranici Dragana Šakote su ovim trijumfom osigurali mesto u plej-ofu, a konačna pozicija na tabeli biće poznata nakon poslednjeg kola.

Crveno-beli će u narednoj rundi dočekati Zadar, a sva je prilika da će regionalno takmičenje završiti na trećem mestu, čime će im protivnik u plej-ofu najverovatnije biti podgorička Budućnost.

Gosti su sigurnom igrom otvorili ovaj duel i od samog starta stekli prednost, koju su postepeno uvećavali.

Dve trojke zaredom pogodio je Čarls Dženkins, dok su iz reketa pogađali Džejms Gist i Vladimir Štimac.

Obe ekipe su vrlo brzo izašle iz bonusa, tako da je u prvom kvartalu viđeno dosta slobodnih bacanja, da bi posle prvih 10 minuta crveno-beli imali dvocifrenu prednost, 16:26.

Domaći su početkom druge četvrtine preko Lazarevića i Pota najavili povratak, ali to očigledno nije bilo moguće, kada se uzmu procenti šuta crveno-belih.

Boriša Simanić je namestio nišanse sprave i sa tri vezane trojke doneo maksimalnih +22.

U istom ritmu ga je pratio Stratos Perperoglu, koji je postigao dve trojke zaredom, pa su gosti na pauzu otišli sa prednošću, 35:55.

U drugom poluvremenu FMP je zaigrao bolje. Đoković je preuzeo odgovornost, pa je pogodio nekoliko trojki. Ipak, i tokom treće četvrtine crveno-beli su diktirali ritam, pa su pred poslednjih deset minuta imali 77:54.

Dugo je trebalo vremena da se u poslednjoj deonici promeni rzeultat. Zvezdini igrači su spustili ritam, pa je FMP postizao više poena. Uprkos tome, izabranici Dragana Šakote rutinski su priveli meč kraju i obezbedili mesto u plej-ofu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading