Košarkaš Partizana Kori Volden: Fudbal je moja druga ljubav!

Autor:

Sport

07.03.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema mnogo Amerikanaca koji vole fudbal i uživaju gledajući ga čak i kada za 90 minuta jedva da se uputi jedan udarac prema golu.

RepublikaFoto: Starsport
Kori Volden

Jedan od takvih retkih Amerikanaca trenutno živi i radi u Beogradu. Kori Volden (27), košarkaš Partizana, za samo nekoliko godina boravka na Starom kontinentu prihvatio je evropsku kulturu zajedno sa najvažnijom sporednom stvari na svetu.

Kako bi saznali više o ovoj neobičnoj sportskoj pojavi, Srpski telegraf izveo je Voldena na tradicionalni američki ručak, burger i pomfrit u poznatom restoranu "Intergalaktik" u Beogradu.

Da je za samo nekoliko meseci postao grobar za ceo život, bilo nam je jasno kada je za mesto razgovora odabrao crno-beli separe.

- Obožavam fudbal da gledam. Mnogi smatraju da je dosadan, ali meni je zanimljivo za gledanje. Timski sport, tehnika, taktika i samo kada pomislite koliko je umeća potrebno da loptu šutnete i pošaljete na određeno mesto, neverovatno je. Bilo bi zanimljivo organizovati fudbalski meč košarkaša Zvezde i Partizana.

Usled velikih obaveza, odlazak na fudbalski meč je prilika koja se retko pruža.

Gužva u saobraćaju najveći problem

- Dobre stvari života ovde su upoznavanje druge kulture, ljudi, noćni provod i hrana. Loša strana je saobraćaj. Živim blizu dvorane, ali mi treba 30-45 minuta. Baš mi ubija raspoloženje.

- Želeo sam da idem na utakmice Partizana, ali smo u prvom delu sezone mnogo putovali, pa nije bilo izvodljivo. Bio sam samo na derbiju i bilo je sjajno.

Sudeći po slikama na Instagramu, da se zaključiti da je Juventus Korijev omiljeni klub.

- Imam mnogo fudbalskih dresova, Juventusa, Pari Sen Žermena i mnogih drugih... Nemam omiljeni klub, samo volim da gledam igru. Nedavno je osnovan klub Orlando siti, a kako sam ja sa Floride, to je sada moj lokalni klub.

Mnogi se pitaju kako to da momak iz Ormond biča, gradića na Floridi, završi baš u Partizanu.

- Igrao sam Letnju ligu u Las Vegasu kada me agent pozvao na večeru da razgovaramo i rekao: "Imam ponudu za tebe od velikog kluba i mislim da bi bilo dobro da prihvatiš". Čuo sam i ranije za Partizan jer je to veliko ime. Ponešto sam i znao o klubu, a kada sam video na internetu grad, navijače i upoznao istoriju, za mene je to bila laka odluka. Nisam pogrešio i verujem da ćemo ostvariti velike ciljeve koje smo postavili.

Uniks je jak, ali možemo da ih prođemo

- Zadovoljan sam kako smo igrali cele sezone u Evrokupu. Nadam se da ćemo navijačima doneti još važnih pobeda. Obezbedili smo domaći teren do kraja takmičenja, i to će biti naša velika prednost u nastavku. Prva sledeća prepreka je Uniks. Znamo da su jak rival, ali mislim da možemo da ih prođemo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading