Ovako izgleda Partizanov put do osvajanja Evrokupa!

Autor:

Sport

03.03.2020

22:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ritas je večeras napravio iznenađenje pošto je savladao Galatasaraj u šestom kolu grupe G TOP 16 faze Evrokupa sa 83:57.

RepublikaFoto: Starsport
Mogu li do novog evropskog trofeja?... Košarkaši Partizana

To znači da Istanbul više ne dolazi u obzir kada je reč o Partizanovoj destinaciji za četvrtfinale ovog takmičenja. Preostali su još samo Monako ili Uniks, koji će sutra u direktnom duelu odlučiti ko će na crno-bele. To će biti poraženi iz tog susreta.

Večeras dileme u Litvaniji nije bilo. Ritas je od samog starta nametnuo svoj ritam i u jednom trenutku došao nadomak 30 poena prednosti. Galatasaraj se dugo mučio da „namesti“ ruku i to je učinio tek u četvrtoj četvrtini kada je zaista bilo prekasno da se bilo šta uradi.

Tako, iako je Ritas u ovaj meč ušao kao tim koji nema za šta da se bori, Litvanci su od samog starta pokazali zube Galati i nagovestili da se neće tako lako dati. Naprotiv, kako je četvrtina odmicala, tako je prednost domaćeg kluba rasla i par puta bila nadomak dvocifrene. Nikako turski sastav nije mogao da pronađe svoju igru, naročito u napadu, pa je nakon uvodnih deset minuta gubio sa osam poena razlike – 20:12.

Led su domaći probili u nastavku i vrlo brzo su se popeli na dvocifrenu razliku. Galatasaraj uopšte nije ličio na tim koji ovde želi da pobedi, igrao je gotovo bez ikakve energije, pa stoga ne čudi što je Ritas u jednom momentu otišao na velikih plus 16. Upravo toliku zalihu su domaći imali i na poluvremenu i zaista se činilo da je ovaj meč već rešen – 43:27.

Galatasaraj je utakmicu i definitivno izgubio sa startom drugog poluvremena. Ritas je tada otišao na čak 26 poena prednosti i time ubio svaku nadu da bi turski tim mogao da se vrati u ovu utakmicu. Jesu doduše momci iz Istanbula uspeli da uzvrate serijom 13:0 na prelomu između treće i poslednje četvrtine, ali to je bilo sve. Ritas je na kraju lagano slavio.

Rasplet smo dobili i u Grupi B gde su pobede večeras ostvarili Promiteas protiv Oldenburga u Nemačkoj (72:97) i Venecija protiv Breše u gostima (88:93). To znači da sa prve pozicije dalje ide Promiteas, a sa druge Venecija, pa smo dobili dva četvrtfinalna para Evrokupa.

U prvom, koji crno-bele više zanima, sastaju se Promiteas i Tofaš. Partizan će ako prebrodi četvrtfinale ići baš na pobednika ovog duela, a na drugoj strani žreba Unikaha će udariti na Veneciju u izuzetno zanimljivom duelu u najavi. Sutra ćemo dobiti i protivnika tima Andree Trinkijerija i kompletan žreb za ostatak takmičenja u Evrokupu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading