Šakota na odsustvu, Štimac svestan šta ih čeka u Istanbulu: Fenerbahče je favorit!

Autor:

Sport

03.03.2020

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Crvene zvezde Dragan Šakota izjavio je da trenutna pozicija Fenerbahčea na tabeli Evrolige nije realna i da njegov tim očekuje težak duel 27. kola, protiv jednog od favorita za trofej.

RepublikaFoto: Starsport
Dragan Šakota

Kao i na prošlom meču protiv Baskonije, Šakota neće biti sa ekipom u Istanbulu zbog zdravstvenih problema, pa će tim ponovo voditi Andrija Gavrilović.

- Igramo sa ekipama koje žele visok plasman i te utakmice sigurno neće biti lake. Ne bih ulazio u to zašto je Fenerbahče ušao u seriju koja ih trenutno odvaja od visokog plasmana. Gledao sam ih na svim utakmicama ove godine, tehnički imaju sve. Igramo sa ekipom koja možda po plasmanu ne opravdava tu ulogu, ali za mene je Fenerbahče od početka jedan od favorita za trofej- rekao je Šakota za klupski sajt.

Zbog povreda u Istanbul nisu otputovali Ognjen Dobrić i Čarls Dženkins, a košarkas crveno-belih Vladimir Štimac, koji je sezonu počeo u dresu Fenerbahčea, smatra da je turski tim favorit.


- Mislim da trenutno stanje na tabeli nije njihovo pravo lice, ali vraćaju se i uključili su se u borbu za plej-of. Ne možeš da ideš na takvu ekipu i takvog trenera, a da misliš da neceš biti maksimalno skautiran, to je jedna prava "mašinerija". Definitivno su favoriti protiv nas. Raspored nam nikako ne ide na ruku. Već treću ili četvrtu nedelju imamo pet utakmica u 10 dana, ali ne smemo poraze da pripisujemo umoru, da se žalimo, već treba da se "skupimo" kao ekipa i da "kopamo" dalje. Naravno da želimo da pobedimo svaku utakmicu, tako idemo i u Istanbul- rekao je Štimac.

Meč između košarkaša Fenerbahčea i Crvene zvezde igra se ove srede od 18.45.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading