(VIDEO) Luković preslikao čuvenu trojku: Gledao Kecmana, pa ubio Cibonu!

Autor:

Sport

03.03.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin je ponovo razneo Cibonu trojkom sa svoje polovine uz zvuk sirene!

RepublikaFoto: Aba liga/CedevitaOlimpija
Marko Luković

Marko Luković (27) pogodio je koš za pobedu Primorske nad timom iz Zagreba (79:78) u 20. kolu ABA lige i to sa gotovo istog mesta i na identičan način kao Dušan Kecman, koji je pre deset godina oteo titulu ABA lige hrvatskom gigantu.

Krilo slovenačke ekipe u razgovoru za Srpski telegraf ističe da mu prija poređenje sa legendom Partizana, koja mu je bila velika inspiracija, ali napominje da je njegov koš ima daleko manji značaj.

- Pogledao sam snimak Kecmanove trojke bar 1.000 puta. Svaki put mi je malo nedostajalo da zaplačem. Naravno da mi je on bio velika inspiracija. Međutim, ne želim da me porede sa njim, Dušan je dao onu trojku za titulu, a ja za sada za ostanak u trci za plej-of ABA lige. Ali mesto na terenu odakle sam pogodio uz zvuk sirene je identično. To mi je satisfakcija da nastavim dalje da dobro radim. Možda i ja jednom pogodim za titulu - poručio je Luković.

Trojke za trijumf, još od one Aleksandra Đorđevića protiv Huventuda 1992, postale su zaštitni znak srpskih košarkaša, a ni Marku pogodak protiv Cibone nije prvi pobedonosni koš iza linije 6,75 metara. On je ove sezone na sličan način presudio i Cedeviti u 17. kolu.

- Šut protiv Cedevite je vežban, a ovo protiv Cibone se ne može istrenirati. Znao sam da imamo malo vremena, pomolio sam se bogu i bacio. Nadao sam se da ću pogoditi. Kada sam video da je lopta prošla kroz obruč kao kap, nisam se odmah radovao jer nisam znao da li sam je izbacio na vreme. Kada sam video da je koš priznat, nisam znao šta ću sa sobom od sreće - dodao je Luković.

Marko: Plej-of sa Partizanom mi je san!

Markov brat Uroš, aktuelni košarkaš Mornara, nekada je nosio dres Partizana, a ni mlađi Luković nikada nije krio da bi jednog dana voleo da obuče crno-beli dres. Međutim, u ovoj sezoni bi se zadovoljio i polufinalnim duelom plej-ofa na Jadranu.

- Idemo u Zadar, pa dočekujemo Igokeu, a sa te dve pobede možemo da se nadamo plej-ofu ako naši direktni konkurenti kiksnu. Ako prođemo, verovatno bismo se sastali sa Partizanom, što bi za mene bilo kao san. Ove sezone se puno mučimo sa povredama, prolaz u doigravanje bi bio adekvatna satisfakcija - kaže košarkaš Primorske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading