Francuzima ne prija ruska zima, Himki sa pola snage protiv Asvela!

Autor:

Sport

28.02.2020

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Himkija slavili su u petak, u meču 26. kola Evrolige, protiv Asvela i tako upisali 12. pobedu u sezoni, treću u nizu. Ruska ekipa je na svom parketu slavio protiv francuskog tima rezultatom 108:79.

RepublikaFoto: Euroleague.net
Jonas Jerebko

Odlično prvo poluvreme odigrao je Himki. Igrači domaćina ubacili su 35 poena za prvih deset minuta i još 30 do odlaska na odmor.

Asvel je pratio u prvoj deonici, ali je u drugoj bio sveden na samo 14 poena. Himki je tako na poluvremenu vodio sa 18 poena razlike.

Domaćin je igrao u laganijem ritmu u nastavku, ali je stečenu prednost bez problema čuvao do konačnih 108:79 i pobede.

Najbolji u Himkiju bili su Aleksej Šved sa 24 poena i 13 asistencija, Jonas Jerebko sa 18 poena i sedam skokova i Devin Buker sa 17 poena i četiri skoka.

Janis Tima meč je završio sa 14 poena, a po 11 su ubacili Kris Kramer i Dairis Bertans.

Stefan Jović je za 20 minuta ubacio tri poena uz jedan skok i četiri asistencije. Himki je ubacio 16 trojki iz 30 pokušaja (53.3 odsto).

U Asvelu su se u ovom meču istakli Adrijan Pejn sa 14 poena i šest skokova i David Lajti sa 12 poena. I Asvel je imao dobar procenat šuta za tri - pogodili su gosti deset puta iz 19 pokušaja (52.6 odsto).

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading