Lejkersi prvo otpustili Kazinsa, a sad ga opet žele?

Autor:

Sport

24.02.2020

22:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Los Anđeles Lejkersi su pre nekoliko dana otpustili povređenog Demarkusa Kazinsa, ali prema navodima The Athletics postoji obostrana želja da se na kraju sezone saradnja obnovi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Demarkus Kazins

Klub iz Kalifornije bio je primoran da se odrekne snažnog centra koji je van terena zbog povrede ukrštenih ligamenata kolena i oslobode mesto za Markifa Morisa, koji je došao iz Detroita.

Ipak, Kazins će pod patronatom Lejkersa nastaviti oporavak od teške povrede, ali neće moći da putuje sa Lejkersima ili sedi na klupi.

Dvadsetdevotogodšnji igrač bio je peti pik Sakramento Kingsa na draftu 2010, a u Lejkerse je stigao prošlog leta za minimalnu platu od 3.5 miliona dolara kako bi sa Lebronom Džejmson i nekadašnjim saigračem iz Nju Orleansa Entonijem Dejvisom konačno osvojio titulu.

Kazins je 6. jula 2019. potpisao jednogodišnji ugovor sa ekipom iz Kalifornije, ali je već 15. avgusta doživeo tešku povredu uskštenih ligamenata kolena i datum njegovog povratka na teren još je pod znakom pitanja.

Snažni centar je od 2010. do 2017. nosio dres Kingsa, potom je od februara 2017. do jula 2018. bio član Pelikansa iz kojih se preselio u Golden Stejt.

U karijeri je odigrao 565 mečeva u najjačoj ligi sveta u ligaškom delu takmičenja i ima prosek od 21.2 poena, 10.9 skokova, 3.2 asistencija, 1.4 ukrdene lopte i 1.2 blokade. U plej-ofu je upisao svega osam utakmica sa Voriorsima i beležio je 7.6 poena, 4.9 skoka i 2.4 asistencije.

Lejkersi su lideri Zapadne konferencije sa 43 pobed3 i 12 poraza.

Kazins sa reprezentacijom Sjedinjenih Država ima zlatne medalje sa Svetskog prvenstva 2014. i Olimpijskih igara 2016.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading