Teo bi vezan za pokojnog oca, njegova smrt ga zatekla u Bolonji!

Autor:

Sport

25.02.2020

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kapitenu košarkaša Srbije Milošu Teodosiću (32) preminuo je otac Miodrag (68)! Smrti glave porodice u nedelju uveče Tea je zatekla u Bolonji jer ga Virtus nije pustio bez zdravstvenog osiguranja od 200.000 evra da bude deo "orlova" na početku kvalifikacija za Evrobasket 2021, zbog čega je naš as još teže primio tužnu vest.

RepublikaFoto: starsport
Miloš Teodosić

Miodrag je preminuo u porodičnoj kući u Valjevu, gde je živeo sa suprugom Zoranom. Inače, poznato je da je Teodosić proteklih godina bio narušenog zdravlja.

NEUROLOŠKI PROBLEMI

Šira javnost za to je saznala pre četiri godina, tokom priprema za Olimpijske igre u Riju, kada je Teo svakodnevno obilazio oca, koji je ležao na neurološkom odeljenju Kliničkog centra Srbije i brinuo o njemu.

Da je Miloš bio vezan za oca, isticale su komšije i prijatelji koji za celu porodicu imaju samo reči hvale. Jedan od bliskih prijatelja Teodosića je i proslavljeni košarkaški trener Dušan Ivković, koji je za Miodragovu smrt saznao od redakcije Srpskog telegrafa.

- Velika tragedija za celu familiju Teodosić. Blizak sam s njima, ova vest me je potresla. Naiskrenije saučešće upućujem porodici. Miodrag je bio glava kuće, njegova reč se uvažavala. Miloš i njegov brat Jovan su imali pravog uzora, bili su veoma vezani za njega - istakao je Duda za naš list.

SKROMAN ŽIVOT

Da su veliki prijatelji, Ivković je potvrdio i krajem prošle godine, kada je bio jedan od uvaženih gostiju na otvaranju hotela našeg košarkaša na Divčibarima. Na tom događaju on se video i sa Miodragom, koji je uglavnom stajao po strani, što samo svedoči o njegovoj skromnosti.

- Živeli su skromno i povučeno. I sam znam koliko je teško kada izgubite oca, težak je to trenutak u svačijem životu. Znam da će Milošu, Jovanu i njihovoj majci sada biti najteže. Međutim, jak je Teo, preguraće oni sve to - dodao je Ivković.

RepublikaFoto: Starsport

Najveća podrška u karijeri

Pokojni Miodrag Teodosić bio je najveći oslonac sinu Milošu. Zajedno su proživljavali lepe i teške trenutke, a on je najbolje umeo da opiše karakter i igru kapitena Srbije.

- Miloš je čudan tip, ali stabilan, čvrst i oštrouman, sve što krasi vrhunskog sportistu. On je samo naizgled hladan, smiren, koncentrisan, a u stvari je unutra vulkan koji mnogo brzo proradi - govorio je Miodrag svojevremeno o sinu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading