Veličković otvorio dušu: Dres reprezentacije je čast, Kokoškov ima razumevanja, kod mladih se vidi želja i borbenost!

Autor:

Sport

23.02.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Srbije krenula je kvalifikacioni ciklus ubedljivom pobedom protiv Finske 80:58, a već danas će u drugom kolu dočekati Gruziju koja je takođe trijumfom započela kvalifikacije protiv Švajcarske nakon produžetaka.

RepublikaFoto: Starsport
Novica Veličković i Marko Simonović

Kapiten Partizana, Novica Veličković je na otvorenom treningu naše reprezentacije rekao da je zadovoljan prikazanom igrom protiv Finaca, ali upozorava na moguće iznenađenje kojih je već bilo u prvom kolu.

- Kratko smo zajedno, četiri, pet dana, sve je ubrzano i polako se upoznajemo. Najbitnije što smo pokazali protiv Finske je energija, borbenost, kako treba da se krene na svakom meču. Stručni štab je sigurno radio na skautiranju Gruzije kako bismo dobili taj meč. Sigurno neće biti lako. Kad sam ušao u A reprezentaciju, u kvalifikacijama smo izgubili od Finske, tako da u kvalifikacijama nema lakih protivnika, niko ne sme da se potceni - počeo je priču Veličković.

U reprezentaciji ima i debitanata, mladih igrača željnih dokazivanja...

- Svi momci imaju veliku želju, ono što se naglašava na sastancima je da se ta želja na terenu prenese kroz agresivnost, koncentraciju, borbenost. Nema mnogo priče - istakao je kapiten Partizana.

RepublikaFoto: fiba.com

Inače, Veličković se u reprezentaciju vratio nakon deset godina...

- Ima igrača koji su i tada bili u reprezentaciji. Velika mi je čast, što se ono kaže, podmladio sam se. Uživam u radu sa trenerima i saigračima, dosta je mladih, svi igraju po različitim ligama, imam i saigrače iz Partizana, ovih nekoliko dana je stvarno bilo uživanje - iskren je iskusni krilni centar.

Nije mu trebalo previše vremena da prihvati poziv selektora Igora Kokoškova...

- Kontaktirali su me i prihvatio sam to. Bojao sam se napora, jer posle kupa nikad ne znaš u kakvom ćeš stanju biti, ali ovde imaju razumevanje za mene i što se toga tiče sa zadovoljstvom sam odmah prihvatio poziv. Velika mi je želja bila da ponovo obučem dres reprezentacije i to je preovladalo. Dobro mi je telo odreagovalo. Ponavljam, imali su razumevanja za mene - konstatovao je 33-godišnjak.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Za kraj, Veličković ističe da je zadovoljan radom stručnog štaba naše reprezentacije...

- Ključni su treneri jer treba prihvatiti informacije što brže možeš i igrači treba da su skoncentrisani na te stvari. Stručni štab je odradio odličan posao, znali smo šta treba da radimo. Njihova je zasluga najveća. Nekada imaš mesec dana pa razmišljaš o nekim ciklusima, ovde imaš tri dana, sigurno da nije lako postaviti sve kako treba, a u Finskoj je sve izgledalo tečno i lepo - zaključio je Novica Veličković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading