Haos u Atini: Napadnute sudije nakon meča, najgore prošao Lamonika

Autor:

Sport

22.02.2020

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon susreta Panatinaikos - Barselona (81:92) maskirani huligani razbili su prozor taksija u kome su se nalazile sudije, a tom prilikom povredili poznatog italijanskog arbitra Luiđija Lamoniku.

RepublikaFoto: youtube.com/Wellnext Sport Club
Luiđi Lamonika

Incident se dogodio pet kilometara od dvorane OAKA, u trenutku kada su se arbitri vraćali u hotel sa utakmice 25. kola Evrolige. U vozilu su, osim Lamonike, bili Damir Javor i Emin Mogulkoč, kao i delegat Nikos Pitsilikas.

Najgore je prošao Luiđi Lamonika, pretrpeo je povrede lice, zbog čega je prevezen u bolnicu. Posle detaljnog pregleda i lekarske pomoći, Lamonika se pod policijskom pratnjom vratio u hotel, a rano jutros je otpraćen na aerodrom, posle čega je napustio Grčku. Italijan godinama važi za jednog od najboljih sudija na Starom kontinentu.

Policija nije identifikovala počinioce ovog dela, mada se pretpostavlja da su arbitri napadnuti zbog navodnog lošeg suđenja na meču Panatinaikosa i Barse. Lamonika, Javor i Mogulkoč dosudili su nekoliko prekršaja u korist katalonske ekipe u trenucima kada se lomio meč, što je dovelo do toga da Barsa poenima sa linije slobodnih bacanja stekne prednost i kasnije pobedi. Huligani to nisu mogli da podnesu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading