Igra mačke i miša: Moćna Srbija deklasirala Finsku na debiju Kokoškova!

Autor:

Sport

20.02.2020

16:30 >> 18:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je u Espu Finsku sa 80:58 u prvom kolu kvalifikacija za EP.

RepublikaFoto: fiba.com
Finci nemoćni u napadu

Selektor Srbije Igor Kokoškov debitovao je ubedljivim trijumfom i raduje način na koji su naši igrači krenuli u novi ciklus.

"Orlovi" naredni meč igraju u nedelju u dvorani "Aleksandar Nikolić" protiv Gruzije, koja je ranije u toku dana, posle produžetka, savladala Švajcarsku.

Plasman na Evropsko prvenstvo obezbediće dve najbolje selekcije iz naše grupe, pošto je Gruzija domaćin i logično igraće na šampionatu starog kontinenta.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Miroslav Raduljica sa 19 poena i osam skokova, a pratili su ga Zagorac i Avramović sa po 10 poena, dok je Rebić imao devet.

Domaći predvodio je Topias Palmi sa 16 poena, dok su po sedam postigli Lindbom i Koivisto.

Naši reprezentativci dobro su otvorili utakmicu, maksimalno su je usporili i u takvoj situaciji na terenu Finci se nisu snašli.

Ekipa Henrika Detmana mučila se većim delom prvog poluvremena, "orlovi" su to iskoristili i prvo poluvreme dobili rezultatom 37:23.

Srbija je nešto lošije ušla u treću četvrtinu, prvi koš iz igre postigla je posle četiri i po minuta, međutim Finska to nije iskoristila i logično usledila je kazna. Izabranici Igora Kokoškova odigrali su furiozno u poslednjim minutima deonice i u poslednju su ušli sa velikih +23, 80:57.

U poslednjoj prednost je išla i do +27, a na kraju je utakmica završena rezultatom 80:58. Srbija je potpuno zaustavila napad Finske, uvela ju je u svoju igru, napadi su trajali 24 sekunde i skandinavska reprezentacija se nije snašla.

Perfektno odrađen posao stručnog štaba, a potom i tima na terenu. 

Tok meča mogli ste uživo da pratite putem našeg sajta.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

FINSKA - SRBIJA 58:80

IV ČETVRTINA

10. minut - Promašaj Trifunovića, pa kucanje Marfija. Lep napad Srbije poeni za Radanova, njegovi prvi na utakmici. Sad su se svi košarkaši Srbije upisali u listu strelaca. Promašaji Palmija i Ilića, Srbija pobeđuje Finsku sa 80:58. BRAVO MOMCI!

9. minut - Pogodak Šona Hafa, koji se tek vratio na teren. Faul u napadu Trifunovića. Još jedna trojka Palmija. 56:78.

8. minut - Nova dvojka za Fince. Trifunović je iznudio dva slobodna bacanja i pogodio 2/2. Sjajna odbrana Srbije, a onda alej-up i poeni Ilića. 51:78.

7. minut - Trojka Koivica. Evo i prvih poena u dresu reprezentacije za Uroša Trifunovića, pogodio je za tri. Novi poeni Lindboma. 49:74.

6. minut - Faul u napadu Todorovića. Ne pogađaju Finci za tri. Raduljica ponovo fauliran, 1/2 sa linije penala. Blokada Raduljice. Novi solo-prodor i kucanje Ilića. 44:71.

5. minut - Nije sada iskoristio pas Jaramaza Raduljica, pobegla je lopta u aut centru srpskog tima. Lindom oba puta precizan sa slobodnog bacanja. Magična akcija Srbije i poeni na košu za Avramovića. Fauliran je pri šutu za tri poena Palmi. Pogađa 2/3. 45:68.

4. minut - Finci uzvraćaju trojku preko Palmija. Trojka Raduljice sada, pa dobra odbrana Srbije. 40:66.

3. minut - Dobra akcija posle tajm-auta, ali Zagorac nije pogodio za tri. Finci nastavljaju seriju promašaja za tri poena. Trojka Rebića, posle lepog napada Srbije. 37:63.

2. minut - Nekoliko promašaja na obe strane i rampa Zagorca. Sad za tri ne pogađa ni Veličković. Ni Finci ne uspevaju. Greši Jaramaz, pa Finska ponovo promašuje za tri. 37:60.

1. minut - Propao je pokušaj alej-upa Zagorca i Kravića, usledila je dobra odbrana Srbije. Nismo pogodili, promašio je Avramović iz teške situacije po isteku vremena. 37:60.

III ČETVRTINA

10. minut - Još jedna dobra odbrana Srbije. Solo-akcija i zakucavanje Kravića. Vilson postiže poene iz prodora na kraju četvrtine. Srbija posle 30 minuta igre vodi sa 60:37.

9. minut - Madsen 1/2 sa linije penala. Dva promašaja Zagorca u jednom napadu, greše Finci. Lepo Avramović dodaje do Kravića, a ovaj lagano poentira. 35:58.

8. minut - Marfi prekida seriju Srbije. Avramović 2/2 sa linije penala. Sada i Veličković 2/2 posle nesportske lične greške. Sada Rebić pogađa uz faul, a pogađa i dodatno bacanje. 34:56.

7. minut - Finci ponovo neprecizni za tri poena. Raduljica još jednom na liniji penala, i još jednom 2/2. Ne mogu ništa Finci da pogode. Sjajno se snašao Avramović i poentirao uz zvuk sirene, novi tajm-aut za Fince. 32:49.

6. minut - Nova trojka Zagorca, treća za Srbiju. Palmi uz dosta sreće pogađa pored Zagorca. Dva slobodna bacanja za Raduljicu posle faula Palmija. Raduljica 2/2. 32:45.

5. minut - Konačno prvi poeni iz igre Srbije u nastavku, pogodio je Avramović. Onda dobra odbrana našeg tima. Spetljali su se Avramović i Zagorac. Lindbom sad ne pogađa za tri. 30:40.

4. minut - Neverovatan pogodak Lindboma za dva. Faul u napadu Jaramaza. Sada pogađa i Kutinen. 30:38.

3. minut - Sjajna odbrana Jaramaza, još jednom. Jaramaz do Raduljice, koji je fauliran. Jedno jedao, jedno promašio srpski centar. 26:37.

2. minut - Po nekoliko promašaja na obe strane. Simonović zicer ne koristi. Todorović nije pogodio, a ond Raduljica dobija novu rampu. 26:37.

1. minut - Poeni za Fince, pa promašaj Simonovića za tri poena. Dva promašaja u napadu Finaca. 26:37.

II ČETVRTINA

10. minut - Jaramaz je pogodio uz faul. Iskorišćava i dodatno košarkaš Partizana. Džamar Vilson, bivši igrač crno-belih, 2/2 sa linije penala. Greši Todorović, Finci ne pogađaju za tri. Jaramaz je zakasnio sa šutem, Srbija posle dve četvrtine vodi sa 37:24.

9. minut - Nismo pogodili ovog puta, a onda trojka Lindboma. Tajm-aut Kokoškov. Raduljica je dobio blokadu. Druga trojka u nizu za Finsku, ovog puta pogodio je Madsen.

8. minut - Dve rampe Kravića u nizu. Simonović će imati tri slobodna bacanja, Lindbom ga je faulirao pri šutu za tri. Novi tajm za Fince. Simon 3/3. Madsen 1/2 sa penala. 16:34.

7. minut - Todorović nije pogodio za tri, ali Finci ništa ne mogu da ubace na drugoj strani. Greši Zagorac. 15:31.

6. minut - Prelepa akcija Raduljice i Todorovića koji je zakucao. Ponovo smo se odbranili bez većih problema. Simonović na liniji penala, 2/2. Neprecizan i Salin. 15:31.

5. minut - Nije pogodio Džamar Vilson, Raduljica siguran u skoku. Sjajno je Jaramaz uposlio Raduljicu, a ovaj je u koš uneo i loptu i Salina. Tajm-aut Finska. Rampa Raduljice, pa promašaj Marfija. 16:27.

4. minut - Dobra odbrana Finaca, izenandili su nas zonom. Greše Finci još jednom. Četvrta izgubljena lopta domaćina. Simonović pogađa posle dodavanja Jaramaza iz auta. 15:25.

3. minut - Sjajna akcija Finaca i poeni za Hafa. Težak promašaj Jaramaza. Marfi polovičan sa linije penala posle tajm-auta Kokoškova. 15:23.

2. minut - Novica nije pogodio, iako je lepo izgradio poziciju. Dobro kombinuju Veličković i Raduljica, novi poeni srpskog kapitena. 12:23.

1. minut - Zagorac nastavlja da dobrom igrom, sad je pogodio sa poludistance. Koivisto flouterom prekida seriju Srbije. 12:21.

I ČETVRTINA

10. minut - Lepo se snašao Rebić i pogodio uz faul. Iskoristio je i dodatno slobodno bacanje srpski plej. Igramo izuzetnu odbranu, Finci nemaju rešenja u napadu. Greška Kravića. Sjajno je Zagorac odigrao odbranu, Srbija posle prvih deset minuta vodi sa 19:10 protiv Finske.

9. minut - Zagorac je iznudio prve penale za Srbiju, pogodio je oba prvotimac Partizana. Finci još jednom ishitreno za tri. Prelep prodor i poeni za Avramovića. Raste prednost Srbije. Kutinen lagano poentira. 10:16.

8. minut - Nekako se snašao Veličković i dodao do Zagorca koji pogađa svoju prvu trojku na utakmici. Palmi polovičan sa linije penala. Rebić nije pogodio za tri posle dobre akcije Srbije. 7:12.

7. minut - Imali smo nekoliko prilika u jednom napadu, ali nismo uspeli da dođemo do koša. Na kraju faul u napadu Simonovića. Morala je jedna da uđe, Palmi pogađa prvu trojku za domaćina. 7:9.

6. minut - Lagano Raduljica na niskom postu rešava situaciju i stiže do šestog poena. Simonović neprecizan za tri. Greše Finci ponovo. Igramo dobru odbranu. 4:9.

5. minut - Todorović ne pogađa drugu trojku, lopta mu izašla iz koša. Još jedan promašaj Finaca za tri. 4:7.

4. minut - Greši Jaramaz. Marfi zakucava u kontri. Ispala je lopta Radanovu. Težak promašaj Kotija za tri. 4:7.

3. minut - Jaramaz je umalo ubacio trojku iz teške pozicije, ipak ponovo je kaptiten Raduljica uhvatio i pogodio za dva. Usledila su dva loša napada na obe strane. 2:7.

2.minut - Još jedna sjajna reakcija u odbrani Jaramaza. Raduljica ispravlja Jaramazov promašaj za tri. Prvi poeni za Fince, pogodio je Koti. 2:5.

1.minut - Krenuo je meč u Espu. Dobra odbrana Jaramaza. Sjajna finta i trojka Todorovića posle dobrog pasa Jaramaza. 0:3.

17:45 - Ovako izgledaju timovi Finske i Srbije:

Tim Finske:

Šon Haf – Helsinki Sigals (FIN)
Anti Kanervo – Helsinki Sigals (FIN)
Henri Kantonen – Salon Vilpas (FIN)
Miko Koivisto – Salon Vilpas (FIN)
Peteri Koponen – Bajern Minhen (NEM)
Tuka Koti – Helsinki Sigals (FIN)
Karl Lindbom – Radom (POL)
Aleksander Madsen – Riga (LET)
Edon Mahuni – Gran Kanarija (ŠPA)
Aleks Marfi – San Sebastijan (ŠPA)
Mati Nutinen – Ovijedo (ŠPA)
Sašu Salin – Tenerife (ŠPA)
Ilari Sepala – Murijen (FRA)
Džamar Vilson – Burž (FRA

Tim Srbije:

Miroslav Raduljica – Đangsu Dragons (КIN)
Nikola Rebić – Jenisej (RUS)
Dejan Todorović – Andora (ŠPA)
Aleksa Avramović – Estudijantes (ŠPA)
Marko Simonović – Cedevita Olimpija (SLO)
Dejan Кravić – Obradoiro (ŠPA)
Dalibor Ilić – Igokea (BiH)
Ognjen Jaramaz – Partizan NIS
Uroš Trifunović – Partizan NIS
Rade Zagorac – Partizan NIS
Novica Veličković – Partizan NIS
Aleksa Radanov – FMP
Stefan Đorđević – FMP

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading