Šakota otkrio detalje pred poslednji napad Zvezde: Produžetak nije bio opcija!

Autor:

Sport

15.02.2020

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veoma uzbudljiva utakmica viđena je u "Čairu" ove subote. Mega je pružila majstorski otpor košarkašima Crvene zvezde, vodila je sve do poslednje sekunde utakmice, kada je usledila neverovatna trojka Bilija Berona, koja je stavila tačku na dramu. Kendrik Peri je u poslednjem napadu pokušao Megi da donese pobedu, ali je lopta ipak ostala van koša.

RepublikaFoto: Starsport
Branko Lazić i Dragan Šakota

Trener Crvene zvezde, Dragan Šakota, nije želeo da kritikuje svoje košarkaše, jer smatra da je Kup specifičan i da je u njemu najvažnije samo doći do pobede.

- Mislim da gledaoci mogu da budu zadovoljni uzbudljivom utakmicom. Nismo očekivali ovako da će biti, ali smo znali da ćemo imati tešku utakmicu. Sredinom prvog poluvremena smo videli kako treba da igramo, ali nismo nastavili tako. Čestitao bih protivniku na borbenosti i potezima. Mislim da smo bili iskusniji na kraju, mirniji kada se odlučivalo i odbranom smo uspeli da okrenemo utakmicu. Rekao bih samo da je ovo Kup. Da je regularno prvenstvo imao bih neke reči kritike, ovako ovo je Kup i bitna je samo pobeda. Morali smo da se snalazimo, imali smo određene pobede, ali kako smo uspeli da se izborimo, to je bilo najvažnije - rekao je iskusni stručnjak.

O finalu nije želeo previše da govori, jer protivnik još uvek nije poznat. Biće to bolji iz duela između Partizana i FMP-a.

- Očekujem borbenu, fer utakmicu, a ono što bih želeo je nešto drugo. Naravno, da bude sve kako treba. Ovo su utakmice koje se igraju dan za danom i sigurno je opterećujuće za sve igrače. Videćemo kako će biti, ne bih davao prognoze, ne znamo ni sa kim ćemo još uvek igrati. Partizan je favorit - iskren je trener crveno-belih.

Za kraj, trener Zvezde prokomentarisao je zamisli vezane za poslednje napade na utakmici.

- Rekli smo i to, zato smo ostavili četiri beka u igri. Ako su hteli ga naprave, napraviće ga odmah. Izašli smo na pikenrol igru, gde je bio dogovor da Beron završi. Da su preuzeli, imali smo drugo rešenje, a to je bilo izbacivanje. Rasporedili smo igrače, napravili spejsing. Nije nam odgovarao produžetak, ali smo imali dobru psihologiju na tajmautu nakon prethodnog napada koji smo rešili trojkom - zaključio je Dragan Šakota.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading