Spektakularan početak "Ol Star" vikenda: Amerika bolja od ostatka sveta!

Autor:

Sport

15.02.2020

08:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NBA "Ol Star" je i zvanično počeo utakmicom između najboljih mladih igrača podeljenih u Tim Svet i Tim SAD.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zajonov let

Tim SAD je pobedio Tim Svet sa ubedljivih 151:131 u revijalnoj utakmici koja otvara spektakularni Ol Star vikend.

Za SAD su igrali Birdžis, Karter, Grejem, Hiro, Džekson, Morent, Nan, Paskal, Sekston, Vašington Vilijamson i Jang dok su za Tim Svet nastupali Voker, Meli, Beret, Klark, Dončić, Gildžes–Aleksander, Haćimura, Mihaljuk, Okođi, Vagner i povređen je bio Ejton.

Prve poene na meču postigao je Tim SAD zahvaljujući Džerenu Džeksonu i ali up zakucavanju, a Svet je odmah odgovorio preko Ar Džeja Bereta i koš za koš smo gledali u gotovo čitavoj prvoj četvrtini koju je svetski tim dobio sa 39:30.

Možda i najatraktivniji potez imao je Tre Jang koji je loptu probacio kroz noge Ar Džeju Beretu i posle pogodio "dugu dvojku".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
MVP, MVP, MVP... Majls Bridžis

Uspeli su Amerikanci da priđu na pola koša zaostatka odličnom serijom na startu drugog kvartala, da bi Svjatoslav Mihaljuk i Mo Vagner inicirali kontra seriju od 6:0.

Zajon Vilijamson je uz Majlsa Bridžisa pokrenuo Amerikance po drugi put, koji su stigli do izjednačenja (67:67), ali su Dončić i Haćimura doneli dvocifrenu prednost, pa je tim Sveta sa 81:71 otišao na "veliki odmor".

Poluvreme se završilo košem Luke Dončića sa pola terena.

U nastavku, Tim SAD se u potpunosti uozbiljio i posle simultanke Ar Džeja Bereta posle koje je Tim Sveta došao do +12, jer je na semaforu stajalo 98:86, usledila je "paklena" serija Amerikanaca.

Zablistao je Majls Bridžis, kao i Erik Paskal i Amerikanci za tren oka prave seriju 29:7 i treću četvrtinu završavaju sa 115:105, da bismo u poslednjih 12 minuta uglavnom gledali atraktivna zakucavanja i Tim SAD je bez većih problema trijumfovao sa 151:131.

Za MVP ovog meča proglašen je košarkaš Šarlot Hornetsa i as Tim SAD, Majls Bridžis, koji je postigao 20 poena uz po 5 skokova i asistencija i 3 ukradene lopte. Erik Paskal je imao 23 poena, Kolin Sekston 21, a Tre Jang 18 uz 4 skoka i 7 asistencija, dok je Nan imao 16, a Zajon Vilijamson 14 poena.

Ar Džej Beret, član Njujork Niksa, bio je najbolji na drugoj strani i ubacio je 27 poena uz 6 skokova i 5 asistencija, ali i 3 ukradene lopte. Brendon Klark je dodao 22, a Luka Dončić 16 (uz 2 skoka i 5 asistencija), koliko su imali i Mo Vagner i Šej Gildžes Aleksander, a 14 poena ubacio je Rui Haćimura.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.