Porzingis: Luka i ja radimo sjajan posao

Autor:

Sport

13.02.2020

22:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš Dalas Maveriksa Kristaps Porzingis rekao je da veruje da će kako vreme bude odmicalo Luka Dončić i on sve bolje sarađivati.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Krenuli su da igraju sjajno zajedno

Letonac je tokom Dončićevog nedavnog odsustva zbog povrede ušao u ritam, koji nije poremećen po povratku mlade slovenačke zvezde na teren. Mavsi su u sredu savladali Sakramento Kingse 130:111, a Luka je u tom trijumfu učestvovao sa 33 poena, 12 skokova i osam asistencija, dok je Porzingis dodao 27 poena, 13 skokova, pet asistencija i tri blokade.

- Luka je odradio odličan posao u komunikaciji sa mnom o tome gde želim da mi doda loptu. Takođe se navikava da igra sa mnom i počinje da me pronalazi na pozicijama na kojima se komforno osećam. Polako počinjemo da klikćemo. Mislim da kako budemo nastavili da radimo, igramo zajedno, sve će biti sve bolje - rekao je Porzingis.

Dončić je bio saglasan sa svojim saigračem, a posebno je bio zadovoljan što su obojica zablistali. Do srede uveče, njih dvojica su zajedno odigrali samo 160 minuta, što je posledica toga što su i jedan i drugi imali probleme sa povredama.

- Dok je Luka bio odsutan možda sam mogao malo više da uđem u ritam. Ali, pre nego što se on povredio, imali smo veoma dobar ritam, igrali smo jedan sa drugim i zbog toga je ova utakmica bila sjajna - naglasio je Letonac.

Teksašani trenutno imaju 33 pobede i 22 poraza na šestoj poziciji Zapadne konferencije, a trener Rik Karlajl zadovoljan je saradnjom svoje dve glavne zvezde.

- Oni su dvojica sjajnih mladih igrača koji zaista mnogo rade da jedan drugome unaprede igru. Kreiranje igre, komunikacija i njihov kontakt očima u napadu tokom utakmice je bilo fantastično. Jedan drugoga su sjajno pomagali i lepo je to videti, posebno pred pauzu - naglasio je Karlajl.

Maverikse naredna utakmica zbog ‚Ol star‘ vikenda čeka tek 21. februara, kada se sastaju sa Orlando Medžikom.,

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading