Uskoro počinje proširenje beogradskog hrama košarke

Autor:

Sport

04.10.2017

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je da će od 2018. početi rekonstrukcija beogradske hale "Aleksandar Nikolić" u kojoj se uglavnom igraju košarkaški mečevi, ali ponekad i odbojkaški, rukometni i teniski susreti.

RepublikaFoto: Tanjug/OKSANA TOSKIĆ
Hala od izgradnje 1973. nije renovirana

Hala je nedavno dobila moderna LED osvetljenja u sklopu projekta modernizacije, a uskoro se planira i proširenje kapaciteta, tako da ova legendarna hala može ubuduće da prima oko 9.500 gledalaca.

Menadžer grada Beograda Goran Vesić kaže da hala već sada ispunjava sve potrebne uslove FIBA i Evrolige za odigravanje evropskih mečeva, ali da to ne znači da grad ne želi da umije postojeće zdanje ovog sportskog objekta.

- To je uvod da, posle rešavanja imovinsko-pravnih pitanja, uđemo u rekonstrukciju dvorane i nadam se da će ona početi tokom sledeće godine. Umesto sadašnjih 6.200, imaće oko 9.500 mesta i time će biti ispunjeni svi uslovi za održavanje velikih sportskih manifestacija. Biće zamenjene i stolice i sve drugo što je potrebno da bi ovaj hram košarke nastavio da živi svoj sportski život. Ova hala je sagrađena 1973. godine i već zahteva ozbiljnu rekonstrukciju - izjavio je Vesić.

Direktor SRC Tašmajdan Milan Novović izjavio je da je hala dobila 44 nova reflektora, kakve imaju najmodernije svetske sportske hale.

- Ovo je još jedan u nizu projekata koji je sproveo SRC 'Tašmajdan', a značajan je iz dva razloga - zato što su ispunjeni uslovi za održavanje velikih takmičenja, koje zahtevaju svetske i evropske federacije, a sa druge strane dostižemo standarde energetske efikasnosti, koja vodi daljem smanjenju rashoda. Trajanje ovakvog osvetljenja se procenjuje na 10.000 sati po svetiljci - kazao je Novović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading