Čudotvorac Trinkijeri stvorio moćni Partizan!

Autor:

Sport

11.02.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Parni valjak" ponovo nezaustavljivo melje! Košarkaši Partizana su pobedama nad Virtusom u Bolonji i ekipom Budućnosti na svom parketu obezbedili prvom mesto pred četvrtfinale Evrokupa i gotovo sigurno startnu poziciju za plej-of ABA lige.

RepublikaFoto: Starsport
Andrea Trinkijeri

Međutim, do pre godinu i nešto dana malo koji navijač crno-belih mogao je da sanja o tome. Pogotovo kada je četa Nenada Čanka vezala pet neuspeha na startu sezone 2018/2019, pa je mladi trener podneo ostavku, a na njegovo mesto došao Andrea Trinkijeri.

Te sezone osvojen je Kup "Radivoja Koraća", a u ABA ligi se stiglo do polufinala i Crvene zvezde, koja je prošla dalje posle evidentne greške u koracima Bilija Berona u četvrtoj utakmici.

DALEKO JE CILJ

Trinkijeri je ove sezone dobio odrešene ruke da sam skocka tim, a rezultati su odmah došli u vidu osvajanja ABA Superkupa. Partizan je na putu da kroz Evrokup overi vizu za Evroligu. Za legendu kluba Dražena Dalipagića Praju posao koji radi Italijan je savršen, ali u razgovoru za Srpski telegraf upozorava da nema opuštanja dok se ne prođe kroz cilj.

- Andrea je preporodio tim, stvorio je hemiju. Samopouzdanje igrača je ogromno posle velikih pobeda. Italijan očigledno zna šta radi, a povratak u Evroligu je glavni cilj, uz osvajanje ABA lige. Međutim, rano je da se sada slavi, a ako ne bude trofeja i Evrolige, džaba sve - jasan je Dalipagić.

RepublikaFoto: Starsport
Dražen Dalipagić

GROTLO ARENE

Osim trenera i igrača, treći faktor uspeha Partizana jesu navijači. "Grobari" su snažan vetar u leđa košarkašima, a Pionir je postao tesan jer je ovogodišnji prosek u Evrokupu (8.891) veći od kapaciteta hale. Zbog toga je usledilo preseljenje u Štark arenu.

U nedelju protiv Budućnosti (87:82) 16.531 partizanovac srušio je deset godina star rekord po poseti u ABA ligi. Crno-beli drže i ovosezonski rekord Evrokupa sa 17.205 navijača protiv Virtusa. Za iskusnog stručnjaka Vladislava Lučića to je najbolja potvrda dobrog rada.

RepublikaFoto: Starsport
Slavlje košarkaša Partizana

- U Partizanu se stvorila harmonija trenera, igrača i navijača. Trinkijeri je iskusan trener koji je internacionalnim iskustvom doneo boljitak preko noći. Svakome je našao mesto u ekipi, od najmlađeg Uroša Trifunovića preko svih stranaca do Novice Veličkovića, koji kapitenski vodi tim iako dosta vremena provodi na klupi. Za sada ovo dobro izgleda, ali puno je takmaca kako u ABA ligi tako i u Evrokupu, tako da je još rano za svođenje računa - istakao je Lučić.

RepublikaFoto: Starsport
Fantastična atmosfera među igračima Partizana!

Izbalansirao strance i domaće igrače

Od dolaska Andree Trinkijerija puno košarkaša je prošlo kroz klupska vrata. Pogodaka sa strancima je bilo počev od Aleksa Renfroa pa sve do Mozlija, Voldena i Tomasa. Bilo je i promašaja poput Parahovskog, ali nalazio se sistem sa domaćim asovima.

- Partizan ima Jaramaza, Zagorca, Trifunovića, Veličkovića, ali i puno stranaca za moj ukus. Napravio je Trinkijeri dobar balans i, sve dok imaju rezultate, možemo da se nadamo da će trajati - kaže Lučić.

RepublikaFoto: Starsport
Novica Veličković

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading